Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Witte pens, gebakken aardappelen en saus op Belgische wijze
Een grote Belgische klassieker, witte pens met Easy Chef compote op Belgische wijze, de perfecte combinatie van compote en groenten.

- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrëdienten (Voor 4 personen)
- 400 g vastkokende aardappelen
- 4 witte pensen
- 1 pot Easy Chef op Belgische wijze
- boter / zout / peper
- 1 takje rozemarijn
- bouillon + water
Bereiding
- Schil de aardappelen of was ze goed en snijd ze in schijfjes van 1/2 cm dik.
- Warm een dikke klont boter op in een pan en bak de aardappelen er 15-20 minuten in op een middelhoog vuur, afgedekt en met een scheutje water, de verkruimelde bouillon en het takje rozemarijn.
- Haal het deksel er de laatste 5 minuten af en zet het vuur hoger om de aardappelen een knapperig korstje te geven.
- Voeg peper en zout toe.
- Je kunt de aardappelen op dit punt ook in de oven zetten op de grillstand tot ze knapperig zijn.
- Warm de Easy Chef op Belgische wijze op in een steelpan, op een zacht vuur.
- Laat in een pan een klontje boter smelten en bak de witte pensen goudbruin op een zacht vuur.
- Serveer de gebakken aardappelen met de Easy Chef op Belgische wijze en een witte pens.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan van Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share