Meteen naar de content
Gratis levering voor elke bestelling van een veelvoud van 16 producten (16,32,48,64,80...) !
Gratis levering voor elke bestelling van een veelvoud van 16 producten (16,32,48,64,80...) !
Easy Chef
Hoofdgerechten

Draadjesvlees met bier, puree en saus op Belgische wijze

De Vlaamse carbonnades, dat troostgerecht dat u klaarmaakt voor uw familie of vrienden, hier vergezeld van een Easy Chef compote à la Belge. Het is de perfecte begeleiding voor een verandering van eenvoudige aardappelpuree.

Effilochés de boeuf à la bière, purée & compote Easy Chef à la Belge
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers
  • icon-clock Time 150 min
Ingrëdienten (voor 4 personen)
  • 1 pot Easy Chef op Belgische wijze
  • 1 kg mager rundsvlees (stoofvlees)
  • 3 eetlepels kandijsuiker
  • 3 eetlepels mosterd
  • 1,5 eetlepels balsamico- of rodewijnazijn
  • tijm
  • 2 flesjes van 33 cl bruin bier
  • 3 uien
  • 200 gr spekreepjes
  • een klontje boter
  • peper en zout
  • wortelen (facultatief)
  • 800 gr puree
  • krulpeterselie
              Préparation

              Effilochée de boeuf à la bière, purée & compote Easy Chef à la Belge

              1. Snijd het vlees in blokjes van 2 à 3 cm.
              2. Snijd de uien en de look fijn.
              3. Laat in een braadpan de boter smelten en stoof de ui en de look aan om ze zacht te laten worden (vuur op laagste stand, met deksel).
              4. Voeg de spekreepjes toe terwijl je het vuur iets hoger zet, roer regelmatig en probeer zoveel mogelijk afgedekt te houden.
              5. Haal alles eruit (behalve het kookvocht) en zet opzij in een schotel.
              6. Schroei op een hoog vuur het vlees dicht in de braadpan.
              7. Roer regelmatig (niet afdekken): het vlees moet aan alle kanten kleur krijgen.
              8. Haal de braadpan van het vuur, leg het vlees in een schotel maar laat de jus in de braadpan.
              9. Meng in een kom de kandijsuiker, de mosterd en de azijn.
              10. Voeg het suikermengsel bij de vleesjus. Zet opnieuw op een middelhoog vuur en laat 5 tot 10 minuten inkoken.
              11. Voeg het bier toe en meng alles. Voeg het mengsel van het spek en de uien toe aan het vlees en meng opnieuw, voeg de kruiden toe.
              12. Laat gedurende 2 uur zachtjes sudderen met een deksel erop en zonder te roeren.
                Kruid indien nodig bij terwijl het stoofpotje staat te sudderen.
              13. Als de saus na 2 uur nog te lopend is, laat ze dan nog wat verder sudderen terwijl je het deksel er gedeeltelijk af laat. Ze moet licht kleverig zijn aan het oppervlak maar wel vloeibaar en mag onderaan vooral niet aanbranden.
              14. Als de saus niet indikt, kun je een eetlepel Maizena toevoegen.
              15. Dien het stoofvlees op met een huisgemaakte puree, Easy Chef op Belgische wijze (koud of warm geserveerd naar smaak) en bestrooi met fijngesnipperde peterselie.

              Effilochée de boeuf à la bière, purée & compote Easy Chef à la Belge


                Miammmm

                Recept gemaakt voor Materne door Meggan van Fouettmagic.

                Enjoy !

                Ook nu

                gewoon thuisbezorgd!

                Beveiligde betalingen

                Bancontact / Visa / Mastercard

                Verzorgde verzending

                in een mooi pakket

                Personaliseer uw boodschap

                bij uw pakket