Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Hertenkalf met appel en veenbes met Easy Chef-compote op Belgische wijze
Een feestelijk gerecht dat bij iedereen in de smaak zal vallen. Proef deze medaillons van hertenkalf met Easy Chef op Belgische wijze, een compote van appels en groenten.

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 2 pers
Ingrediënten
-
2 medaillons van hertenkalf
-
1 Boskoop-appel
-
suiker
-
boschampignons (op de foto cordiceps)
-
3 takjes tijm
-
boter
-
2 sneetjes brood
-
peterselie
-
gefruite uitjes
Bereidingswijze
- Maak een crumble door het brood fijn te malen met wat gehakte tijm.
- Laat zachtjes krokant worden in wat boter op een zacht vuurtje in een antikleefpan (let op: het brood mag niet te veel kleuren).
- Meng dit na afkoeling met wat gefruite uitjes en fijngehakte peterselie.
- Snijd de appel in partjes en laat lichtjes karamelliseren met wat suiker.
- Bak het vlees en de boschampignons.
- Dresseer op een bord met de Easy Chef-compote op Belgische wijze, die u bestrooit met de tijmcrumble. Werk af met het fruitbeleg Aardbei/Veenbes en een takje tijm.
- Tip: serveer met amandelkroketjes.
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door chef Marc Clément.
Enjoy!
Liked this? Share