Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Kalfsmedaillon met bloemkool met Easy Chef-compote op Belgische wijze
Wat past er beter bij onze Easy Chef-compote op Belgische wijze dan kalfsmedaillons? Eenvoudig, snel en overheerlijk! De ideale combinatie met de compote van appels en groenten.

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 2 pers
Ingrediënten
-
1 kleine bloemkool
-
150 g boter
-
2 kalfsmedaillons
-
50 g hazelnoten
Bereidingswijze
- Smeer de bloemkool royaal in met de boter en plaats in een voorverwarmde oven van 180 °C. Overgiet de bloemkool om de 5 minuten met de gesmolten boter. Bestrooi de bloemkool met de gehakte hazelnoten wanneer ze gaar is.
- Bak de kalfsmedaillons mooi rosé. Laat ze even rusten en snijd ze vervolgens in 3 stukken.
- Dresseer op een bord met de Easy Chef-compote op Belgische wijze en een plak bloemkool.
- Druppel er wat bruine boter van de bloemkool over en bestrooi met nog wat gehakte hazelnoot.
- Werk eventueel af met krokante chips van aardappel.
- Tip: serveer met in de oven gebakken Charlotte-aardappelen met wat rozemarijn. U kunt het kalfsvlees vervangen door varkensvlees.
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door chef Marc Clément.
Enjoy!
Liked this? Share