Meteen naar de content
Gratis levering voor elke bestelling van een veelvoud van 16 producten (16,32,48,64,80...) !
Gratis levering voor elke bestelling van een veelvoud van 16 producten (16,32,48,64,80...) !
Easy Chef
Hoofdgerechten

Tex-mex-stoofpotje met merguez

Ontdek onze Chili Con Carne opnieuw met Easy Chef Tex-Mex compote, koken is nog nooit zo makkelijk geweest.

Mijoté de compote Easy Chef à la Tex-Mex aux merguez
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 4 pers
Ingrëdienten (4 personen)
  • 8 merguezworstjes
  • 2 potten Easy Chef tex-mex
  • 200 gr gekookte kidneybonen
  • 335 gr mix van witte en bruine rijst
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 busseltje koriander
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 limoen
  • zout / peper / olijfolie
              Bereiding

              Mijoté de compote Easy Chef à la Tex-Mex aux merguez

              1. Schil de ui en snijd hem in stukjes. Pers de look of snijd hem heel fijn.
              2. Snijd de merguez in stukjes van 2 cm.
              3. Giet de rijst in een kookpot en bak 2 tot 3 minuten. Voeg vervolgens 800 ml water toe, 1/2 tl limoenzeste en een snuifje zout, en breng aan de kook met een deksel erop.
              4. Zet het vuur lager en laat 15-18 minuten sudderen. Roer ondertussen en voeg water toe als de rijst al het water opgenomen heeft.
              5. Stoof, terwijl de rijst gaart, in wat olijfolie de ui aan tot hij glazig wordt.
              6. Voeg de look toe, laat nog 2 minuten verder bakken en voeg vervolgens de stukjes merguez toe.
              7. Bak gedurende 4 à 5 minuten op een middelhoog vuur, giet er de tex-mex-saus over en laat nog 20 minuten verder sudderen op een zacht vuurtje. Voeg peper en zout toe.
              8. Voeg 7 minuten voor het einde de uitgelekte kidneybonen toe.
              9. Snijd ondertussen de avocado’s in tweeën, haal er de pitten uit, haal de schil eraf en snijd het vruchtvlees in fijne schijfjes.
              10. Serveer de met limoen op smaak gebrachte rijst op de borden, voeg de tex-mex-saus met de merguez toe, schik er een paar schijfjes avocado naast en bestrooi met fijngesnipperde koriander.

              Mijoté de compote Easy Chef à la Tex-Mex aux merguez


              Miammmm

              Recept gemaakt voor Materne door Meggan van Fouettmagic.

              Enjoy !

              Ook nu

              gewoon thuisbezorgd!

              Beveiligde betalingen

              Bancontact / Visa / Mastercard

              Verzorgde verzending

              in een mooi pakket

              Personaliseer uw boodschap

              bij uw pakket