Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Tex-mex-stoofpotje met merguez
Ontdek onze Chili Con Carne opnieuw met Easy Chef Tex-Mex compote, koken is nog nooit zo makkelijk geweest.

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrëdienten (4 personen)
- 8 merguezworstjes
- 2 potten Easy Chef tex-mex
- 200 gr gekookte kidneybonen
- 335 gr mix van witte en bruine rijst
- 2 rijpe avocado’s
- 1 busseltje koriander
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 limoen
- zout / peper / olijfolie
Bereiding
- Schil de ui en snijd hem in stukjes. Pers de look of snijd hem heel fijn.
- Snijd de merguez in stukjes van 2 cm.
- Giet de rijst in een kookpot en bak 2 tot 3 minuten. Voeg vervolgens 800 ml water toe, 1/2 tl limoenzeste en een snuifje zout, en breng aan de kook met een deksel erop.
- Zet het vuur lager en laat 15-18 minuten sudderen. Roer ondertussen en voeg water toe als de rijst al het water opgenomen heeft.
- Stoof, terwijl de rijst gaart, in wat olijfolie de ui aan tot hij glazig wordt.
- Voeg de look toe, laat nog 2 minuten verder bakken en voeg vervolgens de stukjes merguez toe.
- Bak gedurende 4 à 5 minuten op een middelhoog vuur, giet er de tex-mex-saus over en laat nog 20 minuten verder sudderen op een zacht vuurtje. Voeg peper en zout toe.
- Voeg 7 minuten voor het einde de uitgelekte kidneybonen toe.
- Snijd ondertussen de avocado’s in tweeën, haal er de pitten uit, haal de schil eraf en snijd het vruchtvlees in fijne schijfjes.
- Serveer de met limoen op smaak gebrachte rijst op de borden, voeg de tex-mex-saus met de merguez toe, schik er een paar schijfjes avocado naast en bestrooi met fijngesnipperde koriander.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan van Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share