Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Zoete aardappel en mais met Easy Chef-compote op tex-mex-wijze
Wat past er beter bij onze Easy Chef-compote op tex-mex-wijze dan een zoete aardappel, een knolgroente die oorspronkelijk uit Latijns-Amerika komt.

- Difficulty simple
- Serving 2 pers
- Time 45 min
Ingrediënten
-
1 maiskolf
-
1 zoete aardappel
-
2 rode minipaprika’s
-
1 avocado
-
zure room
-
nacho’s
-
tex-mexkruiden
-
takjes koriander
-
2 eetlepels gepofte quinoa
-
1 dl olijfolie
-
1 limoen
Bereidingswijze
- Was de zoete aardappel, snijd hem in vieren, besprenkel met wat olijfolie en laat op 180 °C garen in de oven. Doe hetzelfde met de maiskolf.
- Plet de avocado fijn, meng met wat zure room en limoensap en breng op smaak met de tex-mexkruiden.
- Snijd het hoedje van de minipaprika’s, haal ze leeg en vul op met de Easy Chef-compote op tex-mex-wijze.
- Kruid de zoete aardappel af met de tex-mexkruiden en bestrijk rijkelijk met de gepofte quinoa. Snijd de maiskolf in dikke schijven.
- Breng een eetlepel compote aan op het bord. Plaats daarop de zoete aardappel en leg daarnaast een schijf mais. Werk af met de avocado, de gevulde paprika, de nacho’s en wat zure room. Besprenkel met wat olijfolie en werk af met koriander of andere kruiden.
- Tip: Kook quinoa in een ruime hoeveelheid water gaar in een 18-tal minuten. Giet af en verfris onder koud water. Werk af met een ruime hoeveelheid olijfolie, limoensap, rijstazijn, gesneden bieslook en lente-ui. Kruid af met peper en zout. Serveer hier eventueel ook een burrito bij.
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door chef Marc Clément.
Enjoy!
Liked this? Share