Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Gebakken kip, rijst en mais
Als u op zoek bent naar een beetje Mexico op uw bord, hebben wij de oplossing door uw gegrilde kip te begeleiden met onze Materne Tex-Mex compote.

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrëdienten (4 personen)
- 335 gr basmatirijst
- 2 potten Easy Chef tex-mex
- 100 gr gekookte mais
- 1 ui
- 1 teentje look
- 400 gr kipfilet
- 1 tl komijn
- 1 limoen
- peper / zout
Bereiding
- Schil de ui en snijd hem in stukjes. Pers de look of snijd hem heel fijn.
- Laat de reepjes kip 15-20 minuten in wat olijfolie marineren met de komijn, de geperste look, zout en peper.
- Giet de rijst in een kookpot en bak 2 tot 3 minuten. Voeg vervolgens 800 ml water toe, 1/2 tl limoenzeste en een snuifje zout, en breng aan de kook met een deksel erop.
- Zet het vuur lager en laat 15-18 minuten sudderen. Roer ondertussen en voeg water toe als de rijst al het water opgenomen heeft.
- Stoof, terwijl de rijst gaart, in wat olijfolie de ui aan tot hij glazig wordt.
- Voeg de Easy Chef op tex-mex-wijze toe en laat de saus op een zacht vuurtje opwarmen.
- Warm op een middelhoog vuur wat olijfolie op in de pan. Bak er de kip 10 à 12 minuten in.
- Serveer de met limoen op smaak gebrachte rijst op de borden en schik er de reepjes kip op. Dien op met tex-mex-saus en mais.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan van Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share