Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Gegrilde kip met Easy Chef op Belgische wijze
Met Easy Chef was koken nooit makkelijker. Tover in een handomdraai de lekkerste recepten op tafel dankzij onze compotes van Belgische appels, groenten & kruiden, hier met een heerlijke gegrilde kip.

- Difficulty simple
- Prep 15 min
Ingrédiënten (Voor 4 personen)
-
1 hoevekip
-
1 gele ui
-
1 teentje look
-
1 el kippenbouillon
-
1 tl gerooktepaprikapoeder
-
2 laurierbladeren
-
tijm, oregano (optioneel)
-
peper en zout
-
olijfolie, 50 g boter
Voor bij de kip
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Schil de ui en snijd hem in schijfjes.
- Snijd het teentje look in tweeën.
- Meng in een kommetje het paprikapoeder met 1 scheutje olijfolie.
- Leg de kip in een ingeoliede ovenschotel. Smeer de kip in met het mengsel van olie en paprikapoeder. Bestrooi met peper en zout.
- Leg de gesneden uien, de look, de tijm, de rozemarijn en de laurier in de schotel rond de kip.
- Los de kippenbouillon op in een glas water en giet in de schotel.
- Voeg de boter in stukjes toe en zet vervolgens 2 tot 2.20 uur in de oven en denk eraan regelmatig wat jus over de kip te gieten.
- Dien de gegrilde kip op met de warme Easy Chef-compote en de frietjes.
Miammmm
Recept gemaakt door Meggan voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share