Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Gebakken kip op Aziatische wijze
Roergebakken kip met Easy Chef Aziatische saus? Vind dit heerlijke recept met onze nieuwe Easy Chef Aziatische saus.

- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrëdienten (4 personen)
- 335 gr basmatirijst
- 400 gr kipfilet
- 2 potten Easy Chef op Aziatische wijze
- 300 gr snijbonen
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 rood pepertje (naar smaak)
- 1 busseltje koriander
- 4 lente-uitjes
Bereiding
- Schil de ui en snijd hem in stukjes. Pers de look of snijd hem heel fijn.
- Versnipper de lente-uitjes
- Laat de reepjes kip 15-20 minuten in wat olijfolie marineren met de look en het versnipperde rode pepertje.
- Voeg zout en peper toe.
- Giet de rijst in een kookpot en bak 2 tot 3 minuten. Voeg vervolgens 800 ml water toe en een snuifje zout en breng aan de kook met een deksel erop.
- Zet het vuur lager en laat 15-18 minuten sudderen. Roer ondertussen en voeg water toe als de rijst al het water opgenomen heeft.
- Stoof, terwijl de rijst gaart, in wat olijfolie de ui aan tot hij glazig wordt.
- Voeg de gemarineerde kippenreepjes toe en laat ze goudbruin kleuren.
- Voeg de Easy Chef op Aziatische wijze toe en laat sudderen op een zacht vuurtje.
- Breng ondertussen een pot met gezouten water aan de kook en laat de snijbonen 10 minuten koken.
- Steek ze onder koud water om ze te laten schrikken zodat ze hun groene kleur behouden.
- Versnipper de koriander.
- Dien de rijst op in een diep bord en leg er de op Aziatische wijze bereide kip bovenop.
- Bestrooi met fijngesnipperde koriander en lente-uitjes.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan van Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share