Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Op het vel gebakken zalm met Easy Chef-compote op Aziatische wijze
Zalm mi-cuit met extra knapperig vel, wie heeft daar wel oren naar? Ontdek dit heerlijke recept met onze nieuwe Easy Chef-compote op Aziatische wijze.

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 2 pers
Ingrediënten
-
2 stukken zalmfilet met vel
-
2 roosjes broccoli
-
2 jonge wortels of mini-pastinaken
-
2 eetlepels mayonaise
-
Aziatische kruidenmengeling zoals curry of lahtor
-
Mengeling van groene kruiden
Bereidingswijze
- Kook de broccoli gaar in gezouten water en leg vervolgens onmiddellijk in ijswater.
- Laat de jonge worteltjes of de mini-pastinaak in de oven garen op 180 °C (meng de gewassen groenten met een scheutje olijfolie, doe ze in een braadslede en laat ze zo garen in de oven).
- Bak de zalm op de velkant tot het vel krokant is, maar de zalm nog een beetje rauw is binnenin. Draai om en laat nog een halve minuut in de pan rusten. Haal de helft van het vel los en vul op met de Easy Chef-compote op Aziatische wijze.
- Dresseer op het bord met de broccoli en de groenten. Werk af met de mayonaise gemengd met de Oosterse kruidenmengeling. Versier met de groene kruiden.
- Tip: serveer deze zalm met fijngesneden rauwe spitskool op smaak gebracht met wat rijstazijn en Griekse yoghurt.
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door chef Marc Clément.
Enjoy!
Liked this? Share