Easy Chef
Plats
Plats
Scampi op Provençaalse wijze, geserveerd met spaghetti
Verfraai uw traditionele spaghetti scampi met Easy Chef compote à la provençale.

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrëdienten (4 personen)
- 500 gr rauwe gepelde scampi
- 2 of 3 teentjes look (naar smaak)
- 1 busseltje verse basilicum, versnipperd
- 1,5 potten Provençaalse saus
- 400 gr spaghetti
- 200 gr geraspte parmezaan
- 1 tl gerooktepaprikapoeder
- piment d’espelette
Bereiding
- Laat de scampi 1 uur vooraf in olijfolie marineren met de geplette look, gerookte paprika, piment d’espelette en de helft van de versnipperde basilicum. Voeg peper en zout toe.
- Kook de pasta voor je aan tafel wenst te gaan 10 tot 12 minuten in een pot zonder deksel.
- Verwarm de Easy Chef-saus in een steelpan op een zacht vuurtje.
- Rasp de parmezaan en snipper de rest van de basilicum fijn.
- Schroei in een pan op een hoog vuur de scampi aan in de marinade, 1 minuut aan elke kant.
- Laat nog 2 minuten verder bakken op een middelhoog vuur.
- Giet de pasta af en meng met de Easy Chef-saus.
- Voeg de scampi en het kookvocht toe.
- Schik de pasta in diepe borden, bestrooi royaal met parmezaan en de rest van de versnipperde basilicum.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan van Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share