Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Taco’s met gemarineerde zalm met Easy Chef-compote op tex-mex-wijze
Zin in Mexicaanse smaken vanavond? Koken was nog nooit zo eenvoudig dankzij Easy Chef! Probeer onze taco’s met gemarineerde zalm met Easy Chef-compote op tex-mex-wijze uit.
Breng uw bereiding in amper 2 minuten tijd op smaak met dit heerlijke recept op basis van Belgische appels met Mexicaanse accenten. Mais, paprika’s, kidneybonen en een snuifje chilipeper om taco’s, burrito’s en gegrilde kip extra pit te geven.

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 1 pers
Ingrediënten
- 2 tacoschelpen
- 200 g verse zalm
- 1 pot Easy Chef op tex-mex-wijze van Materne
- 1 rijpe avocado
- 1 rode ui
- 1 dl rodewijnazijn
- 1 dl suikerwater
- 2 eetlepels zure room
- 1 limoen
- 1 dl olijfolie
- 1 eetlepel versnipperde bieslook
- 100 g gesneden ijsbergsla
Bereidingswijze
- Snijd de zalm in niet al te dunne plakjes en marineer met wat limoensap, olijfolie en bieslook.
Kruid met peper en zout. - Snijd de rode ui in fijne ringen.
- Breng 1 dl suikerwater met 1 dl rodewijnazijn aan de kook.
Giet dit mengsel op de rode ui en dek onmiddellijk af met plastic folie.
- Snijd de rijpe avocado in blokjes, meng met wat limoensap en zure room.
- Vul de tacoschelpen met de gesneden ijsbergsla en voeg vervolgens de
tex-mex-compote van Materne toe. - Leg hierop wat plakjes zalm en wat van de avocadomengeling. Leg bovenop nog enkele toefjes tex-mex-compote van Materne en versier met de rode ui, de sla en de bieslook.
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door chef Marc Clément.
Tip: Varieer met de kruiden en marinades voor uw zalm (bv. tex-mexkruiden) om een ander smaakpallet te verkrijgen.
Enjoy!
Liked this? Share