Easy Chef
Voorgerechten
Voorgerechten
Courgettetaartje met Easy Chef-compote op Provençaalse wijze
Een origineel voorgerecht dankzij dit courgettetaartje met Easy Chef op Provençaalse wijze, de compote met appels en groenten.
Tover het hele jaar zon in uw gerecht met dit heerlijke recept dat met zijn Belgische appels, courgettes, paprika’s, tomaten en rozemarijn doet denken aan ratatouille.
Koken was nog nooit zo eenvoudig dankzij Easy Chef!

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten
- 2 plakjes bladerdeeg
- 1 pot Easy Chef-compote op Provençaalse wijze van Materne
- 1 gele courgette
- 1 groene courgette
- 2 champignons
- 2 dl olijfolie
- 1 eetlepel rodewijnazijn
- 1 eetlepel rodewijnazijn
Bereidingswijze
- Bak de plakjes bladerdeeg tussen 2 platen in de oven zodat het deeg niet kan rijzen.
- Steek er wanneer ze uit de oven komen onmiddellijk cirkels uit met een ronde uitsteekvorm.
Laat afkoelen. - Bestrijk het bladerdeeg met de Easy Chef-compote op Provençaalse wijze van Materne en snijd fijne plakjes van de courgetten met behulp van een mandoline of snijmachine.
Schik de courgetteschijfjes dakpansgewijs om een rozet te vormen. - Bak de champignons aan met olijfolie. Vul ze met Easy Chef-compote op Provençaalse wijze van Materne en leg ze in het midden van het taartje. Werk af met een stukje rode paprika en wat groene kruiden.
- Maak van de rode paprika sap met behulp van een centrifuge. Voeg er wat rodewijnazijn aan toe en laat voor de helft inkoken. Meng met de olijfolie en nappeer dit rond het taartje.
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door chef Marc Clément.
Tip: het taartje kan koud geserveerd worden of eventueel lichtjes opgewarmd in de oven.
Enjoy!
Liked this? Share