Easy Chef
Hoofdgerechten
Hoofdgerechten
Gevulde tomaten met gehakt, Griekse pasta en Provençaalse saus
Breng de zon op uw bord met deze gevulde tomaten in Provençaalse stijl.

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrëdienten (4 personen)
- 8 tomaten
- 1 pot Easy Chef op Provençaalse wijze
- 400 gr gemengd runder- en varkensgehakt
- 1 ui
- 2 el volkoren paneermeel
- 2 teentjes look
- 1/2 busseltje verse basilicum
- 8 tl rijst
- 300 gr Griekse pasta
- 1 el groentebouillon
- 1 takje rozemarijn
- 50 gr parmezaan
- zout / peper / olijfolie
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Was de tomaten. Snijd er een hoedje af en hol ze uit met behulp van een parisienneboor.
- Houd het binnenste van de tomaten bij.
- Pel de look en de ui, was de basilicum.
- Doe een van de twee teentjes look, de ui en de basilicum in een keukenrobot en hak ze fijn. Voeg peper en zout toe.
- Meng het vlees met het paneermeel, voeg de fijngehakte look en ui en het tomatenvlees toe, en meng.
- Breng in elke uitgeholde tomaat 1 tl rijst aan (de rijst zal het sap van de tomaat opnemen).
- Vul de tomaten vervolgens verder met de vleesvulling, leg de hoedjes er opnieuw op en zet 35 tot 40 minuten in de oven.
- Stoof ondertussen in een scheutje olijfolie de look aan met het takje rozemarijn. Voeg de Easy Chef op Provençaalse wijze toe en laat sudderen op een zacht vuurtje.
- Voeg in de pot met kokend water de Griekse pasta toe met wat zout en laat vervolgens 8 minuten koken met een deksel erop.
- Meng de Griekse pasta met de Easy Chef-saus.
- Lepel de Griekse pasta in een diep bord, voeg in het midden 1 of 2 tomaten toe en bestrooi met parmezaanschilfers.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan van Fouettmagic.
Enjoy !
Liked this? Share