Desserts
Récolte
Récolte
Broodpudding met Oogst kersenconfituur
Brood en rozijnen in huis? Dan is de verleiding om broodpudding te bakken vaak té groot! 😇 Onze versie met Oogst kersenconfituur is een heerlijke variant op deze klassieker en zeker het proberen waard.
Ingrediënten
- 2 el Oogst kersenconfituur
- 300 g wit brood
- 3 eieren
- 150 g bruine suiker
- 500 ml melk
- 50 g rozijnen
- Snufje kaneel
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Verwarm de melk tot ze lauwwarm is en los er de suiker in op. Scheur terwijl het brood in stukken.
- Laat het brood en de rozijnen en 10-tal minuten weken in de melk.
- Klop de eieren los en voeg samen met een snufje kaneel toe aan het beslag. Meng alles goed door elkaar en giet in een ingevette cakevorm. Voeg de confituur toe en meng met een vork voor een marmereffect.
- Bak de broodpudding in 1 uur gaar.
Miammmm
Recept gemaakt door Materne.
Enjoy !
Liked this? Share