Winterse salade met zoete vinaigrette
Voor wie al naar de lente verlangt, is er onze heerlijk frsse salade die je hart zal verwarmen!
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 45 min
Ingrëdienten
- 300 gr jonge spinaziescheuten
- 1/2 in stukjes gesneden kastanjepompoen
- 130gr tarwe
- 5 el pompoenpitten
- 1 teentje look
- 60 tot 80 g feta
- 3 el granaatappelpitten
Pour la sauce
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie
- 1 el appelazijn
- 1 el confituur van abrikozen en nectarines
Bereiding
-
Bereid de tarwe in kokend water volgens de instructies op de verpakking en zorg ervoor dat de korrels al dente zijn en niet te zacht. Laat uitlekken en zet aan de kant.
-
Was de spinazie in koud water.
-
Snijd de pompoen in stukjes, leg ze in een ovenschotel, besprenkel ze met een flinke scheut olijfolie. Voeg de fijngeperste look toe, bestrooi met komijnzaadjes, peper en zout en zet vervolgens gedurende 20-25 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
-
Gebruik de warme oven meteen ook om de pompoenpitten te grillen.
-
Meng in een kom alle ingrediënten. Voeg peper en zout toe.
-
Verkruimel de feta erover.
-
Bereid de saus in een kommetje en meng alle ingrediënten met een lepel.
-
Proef en kruid indien nodig bij.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan van Fouettmagic.
Enjoy !