Desserts
Goûters
Goûters
Pruimentaart
Zin in een pruimen corin taart? Dit is een klassieke Belgische taart en is heerlijk met korstdeeg. Yummmm
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Ingrëdienten
- 1 vel kruimeldeeg van 30cm diameter
Voor de vulling
- 2 eieren
- 50 g boter op kamertemperatuur
- 1 dl 3 Agrumessap MATERNE
- 300 g PruimenCorin MATERNE
- 50 g Kokosschilfers
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verdeel de kruimeldeeg nog op bakpapier in uw taartbodem. Prik in met een vork.
- Maak de vulling: Roer de eieren met de boter en agrumsap tot een luchtige massa. Roere er de PruimenCorin onder.
- Verdeel de vulling over uw taartbodem en bak gedurende 30 minuten in de oven.
- Verdeel er de kokoschilfers over en bak tot deze beginnen te kleuren (5 min).
- Presenteer de taart lauw of laat ze eerst afkoelen.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Stefaan Daeninck - www.culinair-ateljee.be.
Enjoy !
Liked this? Share