Ingrediënten (voor 4 tot 6 halve bollen, afhankelijk van de grootte van de vormpjes)
- 200 ml ongezoete amandelmelk
- 200 ml plantaardige room (amandel of soja)
- 2 g agar-agarpoeder
- 30 g fijne suiker
- 1/2 theelepel vanillepoeder
- 1 à 2 el aardbeienconfituur (voor de topping)
Bereiding
- Giet de amandelmelk, plantaardige room, suiker, vanillepoeder en agar-agar in een steelpan.
- Breng aan de kook en laat 1 minuut sudderen, onder voortdurend roeren.
- Giet in de vormpjes. Verdeel het mengsel over de siliconen vormpjes in de vorm van een halve bol.
- Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan minstens 2 uur in de koelkast tot de blanc-mangers zijn opgesteven.
- Haal de halve bollen voorzichtig uit de vormpjes op een dessertbord.
- Doe er een lepel aardbeienconfituur op of naast en serveer lekker koud.