Blanc-manger vegan au lait d’amande & confiture allégée fraises
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 6 pers
  • Time 60 min

Vegan blanc-manger met amandelmelk en magere light aardbeienconfituur

Ingrediënten (voor 4 tot 6 halve bollen, afhankelijk van de grootte van de vormpjes)

  • 200 ml ongezoete amandelmelk
  • 200 ml plantaardige room (amandel of soja)
  • 2 g agar-agarpoeder
  • 30 g fijne suiker
  • 1/2 theelepel vanillepoeder
  • 1 à 2 el aardbeienconfituur (voor de topping)

Bereiding

  1. Giet de amandelmelk, plantaardige room, suiker, vanillepoeder en agar-agar in een steelpan.
  2. Breng aan de kook en laat 1 minuut sudderen, onder voortdurend roeren.
  3. Giet in de vormpjes. Verdeel het mengsel over de siliconen vormpjes in de vorm van een halve bol.
  4. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan minstens 2 uur in de koelkast tot de blanc-mangers zijn opgesteven.
  5. Haal de halve bollen voorzichtig uit de vormpjes op een dessertbord.
  6. Doe er een lepel aardbeienconfituur op of naast en serveer lekker koud.