Sinaasappels

Het vruchtvlees van de sinaasappel zit boordevol vitaminen en is een voorraadschuur van energie. Het is rijk aan calcium en bevat ook magnesium, kalium en vezels. 

Een sinaasappel kan zowel groen als rijp zijn, maar het enige criterium is de stevigheid van de vrucht. Geniet er dus van in al zijn vormen.

Wist je dat?

Een beetje geschiedenis... er was eens een sinaasappel!

De sinaasappel behoort tot de grote citrusfamilie en meer specifiek tot de Rosaceae familie. De vrucht komt oorspronkelijk uit China en werd naar ons gebracht door de kruistochten, die plaatsvonden in het oosten tussen de 11e en 13e eeuw. De sinaasappel werd voor het eerst geteeld op Sicilië en verspreidde zich daarna naar de rest van Europa. Tegenwoordig wordt de sinaasappel vooral geteeld in Brazilië en de Verenigde Staten.

Ontdek onze assortimenten op sinaasappelbasis

Sinaasappels zijn goed voor je

Wist je dat slechts één sinaasappel de aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag levert? Vitamine C is de brandstof van het lichaam, verbetert ons immuunsysteem en geeft ons vermoeide lichaam een oppepper. Dankzij sinaasappels zijn er minder verkoudheden, minder pijntjes en minder winterblues. Sinaasappel betekent het hele jaar door zomer.

Dus waarom zou je jezelf dat ontzeggen?

In gelei of marmelade,
oranje is uitstekend

Van bittere sinaasappels worden geleien, marmelades en sauzen gemaakt. Zoete sinaasappels zijn de vrucht die we het beste kennen. Navelsinaasappels, blonde sinaasappels of bloedsinaasappels met prachtig rood vruchtvlees. Als ze worden geperst, produceren ze heerlijk sinaasappelsap dat, als het vers wordt gegeten, alle voedingswaarde van de vrucht behoudt. 

Lekkere sinaasappelmarmelade

Meer informatie over onze assortimenten

met sinaasappels ?

De Materne assortimenten bieden een overvloed aan smaken en texturen voor elke smaak, van de meest klassieke tot de meest exotische.