Wist je dat?

Een beetje geschiedenis... er was eens een sinaasappel!
De sinaasappel behoort tot de grote citrusfamilie en meer specifiek tot de Rosaceae familie. De vrucht komt oorspronkelijk uit China en werd naar ons gebracht door de kruistochten, die plaatsvonden in het oosten tussen de 11e en 13e eeuw. De sinaasappel werd voor het eerst geteeld op Sicilië en verspreidde zich daarna naar de rest van Europa. Tegenwoordig wordt de sinaasappel vooral geteeld in Brazilië en de Verenigde Staten.

Sinaasappels zijn goed voor je
Wist je dat slechts één sinaasappel de aanbevolen hoeveelheid vitamine C per dag levert? Vitamine C is de brandstof van het lichaam, verbetert ons immuunsysteem en geeft ons vermoeide lichaam een oppepper. Dankzij sinaasappels zijn er minder verkoudheden, minder pijntjes en minder winterblues. Sinaasappel betekent het hele jaar door zomer.

In gelei of marmelade,
oranje is uitstekend
Van bittere sinaasappels worden geleien, marmelades en sauzen gemaakt. Zoete sinaasappels zijn de vrucht die we het beste kennen. Navelsinaasappels, blonde sinaasappels of bloedsinaasappels met prachtig rood vruchtvlees. Als ze worden geperst, produceren ze heerlijk sinaasappelsap dat, als het vers wordt gegeten, alle voedingswaarde van de vrucht behoudt.
Al onze smaken
Je zult dol zijn op al onze fruitige ideeën!
Natuurlijk is onze sinaasappelmarmelade op brood gewoon subliem. Maar als je aan tafel alles uit de kast wilt halen of op culinair avontuur wilt gaan, geven onze sinaasappelsappen ook een unieke touch. Voor originele recepten, klik hier!
Meer informatie over onze assortimenten
met sinaasappels ?
De Materne assortimenten bieden een overvloed aan smaken en texturen voor elke smaak, van de meest klassieke tot de meest exotische.