Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl

Frambozen zijn op zichzelf al overheerlijk. Ze zijn ook perfect voor de bereiding van gelei en confituur, gebak, coulis, siroop, ijsjes en zelfs azijn. Daarnaast lenen ze zich ook tot het maken van jenever met een lekkere geur die de kenners zal weten te bekoren. Kortom, frambozen zijn geschikt voor elke leeftijd en elke maaltijd en u kunt ze bovendien goed bewaren in de koelkast of de diepvries.

Wij willen frambozen

Wij willen frambozen

Etymologisch gezien betekent framboos ‘rijp’. Ze wordt bij ons geteeld sinds de middeleeuwen en komt uit de bergachtige streken van Europa. In de Alpen, het Centraal Massief en de Vogezen kunt u nog altijd frambozenstruiken in het wild tegenkomen.

Wist u dat?

Een stukje geschiedenis

Een Griekse legende vertelt dat Ida, de min van Jupiter, op een dag haar borst verwondde aan de stekels van een frambozenstruik en dat een druppel van haar bloed de vruchten ervan kleurde. Frambozen zijn inderdaad meestal rood maar ze kunnen ook donkerder of net lichter van kleur zijn, richting geel, oranje of zelfs wit. Zou het bloed van de min van Jupiter een paar takken overgeslagen hebben?

Hmmm nog frambozen

Maar kent u de gezondheidsvoordelen ervan?

De framboos is een sympathieke vrucht die onze stofwisseling stimuleert. Ze is verwant aan de aardbei en is rijk aan vitamine E. Haar ellaginezuurgehalte zou ook bepaalde vormen van kanker helpen voorkomen. Omdat ze caloriearm zijn en weinig suikers bevatten, zijn frambozen ook geschikt voor wie gewicht wil verliezen of aan diabetes lijdt. Ze bevatten ook magnesium, calcium, ijzer en vitamine C. De vezels zijn dan weer goed voor de darmtransit.

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket