Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl

De appel is een van de meest bijzondere veroveringen van de mens. Een legendarische vrucht, een cultureel symbool, met qua voedingswaarde een uitstekende en verdiende reputatie. 

Wij willen appels

Onze appels

Dankzij zijn hoeveelheid vitamine A, B, C en E staat de appel erom bekend energie aan te leveren. Doordat hij veel fructose bevat en koolhydraten die het lichaam traag opneemt, is de vrucht ook de ideale bondgenoot van sportievelingen voor, tijdens en na de inspanning.

Wist u dat?

De appel, de verboden vrucht vanuit het perspectief van de oude Grieken

De appel komt oorspronkelijk uit China en Centraal-Azië en belandde bij ons via de zijderoute die het Oosten en het Westen eeuwenlang met elkaar verbond.

In de Griekse mythologie zou Dionysos hem gecreëerd hebben om hem aan zijn minnares Aphrodite te schenken. 

Hoewel het christelijk geloof van de appel de verboden vrucht maakte waardoor Adam en Eva uit het paradijs verjaagd werden, was de vrucht oorspronkelijk een symbool van liefde en hofmakerij in de oudheid. Vroeger maakte men gebruik van de therapeutische eigenschappen van de appel om er zalf van te maken (de Franse woorden ‘pommade’ en ‘pomme’ lijken niet toevallig op elkaar).

De appel in al zijn facetten

An apple a day ...

Hij bevat niet al te veel calorieën maar levert wel een brede waaier mineralen, oligo-elementen en vitaminen: vitamine C en E, vitamine B en provitamine A. Die appel in de tuin van Eden moet in de smaak gevallen zijn bij Eva.

Dit regulerende fruit helpt zowel bij luie darmen als diarree. De antioxidanten in de appel bestrijden hersenaandoeningen en van de schil is aangetoond dat ze kankerbestrijdende eigenschappen heeft.

En dat is niet alles: regelmatig appels met schil eten heeft een positieve invloed op de cholesterol en op een te hoog suikergehalte in het bloed. Zuiver uw bloedvaten dus gerust af en toe met een appel. 

Geen enkele reden dus om ze u te ontzeggen

Fruit met pit!

Deze geniale vrucht valt op duizend-en-een manieren te bereiden, zeker als we de tientallen smakelijke variëteiten meetellen die u het hele jaar door kunt eten.

Fruit met pit!
Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket