De aardbei...
We merken het met plezier op: de aardbei blijft de absolute favoriet van de Belgen. Volgens een studie uitgevoerd door iVox kiest 42% er spontaan voor, waardoor ze het symbool wordt van een eenvoudig en troostrijk ontbijt, waarbij elke boterham een moment van gedeeld plezier wordt
Préparez des fêtes inoubliables avec nos recettes exclusives !
Découvrez nos créations gourmandes imaginées en collaboration avec le chef Olivier Bruckner. Grâce à nos confits savoureux, transformez votre menu de fêtes en véritable festin. Entrées raffinées, plats généreux et accords subtils : laissez-vous inspirer et sublimez vos repas de fin d’année !
Navarin d’agneau aux épices, légumes et confit prune - vin chaud
Ce navarin revisité par le chef Olivier Bruckner met à l’honneur la richesse des saveurs de nos confits. Parfait pour les repas de fêtes, il allie tradition et gourmandise dans une version élégante et chaleureuse. À servir bien chaud, entouré de vos convives.

Confituur? Zeker! Maar niet zomaar eentje
Bij Materne weten we dat Belgen hun confituur niet zomaar kiezen. Het fruitgehalte, 100% natuurlijke ingrediënten, de juiste hoeveelheid suiker… Ze zoeken naar authenticiteit en kwaliteit, met een duidelijke voorkeur voor lokaal en made in Belgium

De confituurboterham, een klassieker
Voor 3 op de 4 Belgen is de dag beginnen met een confituurboterham een goed ingeburgerde gewoonte. Eenvoudig, smakelijk en troostend, ze overstijgt generaties en siert de ontbijttafel met een zachtheid die altijd gewaardeerd wordt.

confit de prunes - vin chaud
Qui dit vin chaud, dit ambiance de fêtes ! Ce confit aux notes épicées et fruitées évoque les marchés de Noël et accompagne à merveille foie gras, boudin noir, pâtés ou fromages. Une touche chaleureuse et originale pour vos assiettes festives.
Materne 's toewijding
We willen de weg vrijmaken voor een duurzame toekomst voor de komende generaties. We hebben net zoveel respect voor het milieu als voor de lokale producenten met wie we samenwerken.

Liefhebbers
Elke ochtend proeven onze experts het fruit dat binnenkomt en passen ze de recepten aan op basis van het suikergehalte, de kleur en de textuur van het fruit.

Circuits rechtbanken
Om zo dicht mogelijk bij het fruit te zijn, betrekken we de meeste van onze producten van telers die hun oogst zelf op de markt brengen.

Belg
Al meer dan 135 jaar een Belgisch merk dat trots is op zijn lokale werknemers met expertise in fruit.