Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl

Abrikozen bevatten van alle fruitsoorten het meeste caroteen (of provitamine A), de stof die ze hun mooie oranje kleur geeft. Hoe hoger het caroteengehalte, des te uitgesprokener de kleur.

Wij willen abrikozen

Onze abrikozen

Deze vrucht hoeft wat voedingswaarde betreft niet onder te doen. Het is een kampioen qua hoeveelheid provitamine A, ook wel caroteen genoemd, de stof die microben bestrijdt en het lichaam zuivert. Provitamine A bevordert ook het zicht en helpt de huid mooi bruinen.

Wist u dat?

Een stukje geschiedenis

De abrikoos komt oorspronkelijk uit China en werd tijdens de middeleeuwen ingevoerd in Europa. Ze werd al meer dan 4.000 jaar geteeld, in een regio die aan Rusland grenst. Tegenwoordig heeft ze zich aangepast aan het klimaat in alle landen rond de Middellandse Zee en wordt ze gekweekt tot in Zuid-Afrika. De Franse auteur en filosoof Fontenelle, de neef van de beroemde toneelschrijver Corneille, stond erom bekend heel veel abrikozen te eten. Misschien is hij daardoor wel bijna 100 jaar oud geworden.

De abrikoos in al haar facetten

Vroege vogel

Etymologisch gezien komt ‘abrikoos’ van het Latijnse woord ‘praecoquum’, wat ‘vroegtijdig’ betekent. De abrikoos is immers vaak de eerste vrucht die te plukken valt als het mooie weer terugkeert en de natuur ontwaakt na lange koude en donkere maanden.

Hier met die abrikozen

Als u hem rijp eet, is deze vrucht ongelooflijk smaakvol. Omdat ze de vertering bevorderen, worden abrikozen aanbevolen voor jonge kinderen. Eet ze, proef ze, verorber ze! Een tip om gezond te blijven: laat die abrikozen maar aanrukken!

Op abrikoos kunt u altijd rekenen
Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket