Onze Mirabellen

Mirabelpruimen worden voornamelijk verkocht als verwerkt product. Er wordt jam, brandewijn en likeur van gemaakt.

De mirabelpruim is een variatie op de pruim. Het is een uitstekende vrucht voor de smaakpapillen, met een delicatere smaak dan een gewone pruim. Hij wordt gegeten als hij rijp is, van half augustus tot half september.

Wist je dat?

Een lokale vrucht

Mirabelle pruimen worden bijna uitsluitend in het noorden van Frankrijk geteeld, maar ook in Quebec. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen de Mirabelle-pruim uit Metz en de grotere Mirabelle-pruim uit Nancy. Elk jaar in augustus worden in de Elzas en Lotharingen talrijke Mirabelle-pruimenfeesten gehouden.

Mirabelle pruimen in al hun gedaantes

Mirabelle pruimen, uw gezondheidsvoordeel

Net als de pruim is de mirabelpruim rijk aan ijzer en vezels. Het bevordert een goede darmtransit, vermindert het risico op constipatie en helpt je buik plat te houden. 

Dus waarom zou je jezelf dat ontzeggen?