Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl

De banaan, de typische vrucht uit de tropen, veroverde Europa in de 19e eeuw. Gelukkig maar, want de banaan levert energie voor elke leeftijd. Het is niet bekend of de danseres Joséphine Baker de bananen van het originele rokje waarin ze optrad ook opat.

Wij willen bananen

Onze bananen

Het is het ideale fruit om krachten op te doen. Bananen bevatten veel suikers, vitamines, kalium en magnesium, en zijn dan ook heel voedzaam voor wie snel iets uit het vuistje wil eten. Met hun vitamines en het zink, koper en mangaan dat ze bevatten stimuleren ze het immuunsysteem en een enkele banaan helpt scholieren die ‘s ochtends weinig eten al door hun dipje rond 10 uur.

Wist u dat?

Een stukje geschiedenis

Het woord ‘banaan’ komt uit het Portugees, dat het op zijn beurt ontleend heeft aan het Arabisch, waar ‘banan’ eigenlijk ‘vinger’ betekent. Hoewel de voorloper van de banaan niet eetbaar was, heeft de mens een heerlijke en voedzame vrucht verkregen. Het is een van de oudste vruchten die door de mens gegeten worden. De eerste sporen ervan gaan terug tot Nieuw-Guinea, zo'n 10.000 jaar voor onze jaartelling. Vanaf de zevende eeuw na Christus raakt de banaan verspreid over Europa, in eerste instantie vanuit het Middellandse Zeegebied.

Sportievelingen zijn er dol op

Voeding op basis van bananen is ideaal voor sporters. Ze bevatten niet al te veel eiwitten en vitamines, maar door hun hoge energiegehalte is deze vrucht de favoriet van tal van sportievelingen die ernaar teruggrijpen om krachten bij te tanken als ze aan duursport doen. U stapt beter niet op een bananenschil, maar zet dus gerust uw tanden in het zachte vruchtvlees. Gaan met die banaan!

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket