Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl

De aardbei hoeven we u niet meer voor te stellen. Ze wordt van oudsher geteeld in onze contreien. Onze voorouders waren er al gek op. De Latijnse naam ervan betekent ‘lekker ruiken’ en het klopt. De aardbei heeft inderdaad een lekkere geur.

Wij willen aardbeien

Onze aardbeien

Ieder jaar in de lente duiken ze weer op in kraampjes en winkels, tot groot plezier van iedereen! Proef ze puur natuur, met suiker of met slagroom. Smul ervan bij een ijsje, in gebak of op uw boterham. Maar de aardbei is ook de koningin van de confituur.

Wist u dat?

Europa wereldkampioen in de aardbeienproductie

De Romeinen gebruikten ze al in cosmetica maar de aardbei is vooral een overheerlijke vrucht. Met 1,5 miljoen ton per jaar is Europa de grootste producent van aardbeien ter wereld, vóór de Verenigde Staten, Egypte en Zuid-Korea. Er bestaan wereldwijd zo’n 600 verschillende aardbeienvariëteiten.

Ontdek al die variëteiten in onze confituren

De aardbei, een troef voor uw gezondheid

Aardbeien zitten boordevol water, wat hen het ideale fruit maakt. Heerlijk lekkers om uw immuunsysteem te versterken. Hou u vooral niet in want deze vrucht heeft alleen maar goeds te bieden. Hij bevat weinig calorieën, zit vol vitamine C, levert het lichaam licht verteerbare suikers, ijzer, calcium, magnesium en is goed voor de gewrichten. Het is een 100% natuurlijk middel dat ook vitamine B9 bevat, de vitamine die de foetus nodig heeft om zich te ontwikkelen in de buik van de moeder. De legende wil dan ook dat de aardbei de metgezel is van zwangere vrouwen. Volg uw instinct, aardbeien zijn lekker en uitstekend voor de gezondheid.

Geen enkele reden dus om ze u te ontzeggen

Materne en aardbeien gaan al meer dan 130 jaar hand in hand

Materne is gevestigd in de buurt van Wépion, een deelgemeente van Namen die wereldwijd bekend staat om haar aardbeien. Wépion heeft zelfs een Aardbeienmuseum, dat we ten zeerste kunnen aanbevelen. Ontdek dus zo snel mogelijk al onze smaken op basis van aardbeien.

Hmmm nog aardbeien
Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket