Ingrediënten (voor ongeveer 12 hapjes)
- 1 vel bladerdeeg
- ½ rode ui
- 250 g Parijse champignons
- 2 el pruimenkonfijt (met appel, ui en glühwein)
- 1 takje tijm
- 10 g platte peterselie
- 1 eigeel
- Olijfolie
- Zout, peper
Bereiding:

Bereid de bodems van de taartjes voor
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Snijd cirkels uit het bladerdeeg (6 tot 7 cm diameter).
- Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met eigeel en bak 10 tot 12 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.
Maak de vulling
- Snijd de rode ui fijn.
- Snijd de champignons in plakjes.
- Bak de ui in een scheutje olijfolie in een pan tot hij glazig wordt.
- Voeg de pruimenkonfijt, de champignons, de tijm, zout en peper toe. Laat ongeveer 5 minuten op laag vuur stoven, tot de champignons zacht en licht gekarameliseerd zijn.
- Werk de persillade af. Voeg vlak voor het serveren de fijngehakte platte peterselie toe.
Stel de hapjes samen
- Leg een lepel vulling in het midden van elk schijfje bladerdeeg.
- Serveer direct, nog warm, voor een feestelijk en smakelijk aperitiefhapje.
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!