Bouchées apéritives au confit de prune, champignons rôtis & persillade
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Time 15 min

Aperitiefhapjes met pruimenkonfijt, geroosterde champignons en persillade

Ingrediënten (voor ongeveer 12 hapjes)

  • 1 vel bladerdeeg
  • ½ rode ui
  • 250 g Parijse champignons
  • 2 el pruimenkonfijt (met appel, ui en glühwein)
  • 1 takje tijm
  • 10 g platte peterselie
  • 1 eigeel
  • Olijfolie
  • Zout, peper

Bereiding:

Bereid de bodems van de taartjes voor

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. 
  2. Snijd cirkels uit het bladerdeeg (6 tot 7 cm diameter). 
  3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met eigeel en bak 10 tot 12 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat afkoelen op een rooster.

Maak de vulling

  1. Snijd de rode ui fijn.
  2. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Bak de ui in een scheutje olijfolie in een pan tot hij glazig wordt.
  4. Voeg de pruimenkonfijt, de champignons, de tijm, zout en peper toe. Laat ongeveer 5 minuten op laag vuur stoven, tot de champignons zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  5. Werk de persillade af. Voeg vlak voor het serveren de fijngehakte platte peterselie toe.

Stel de hapjes samen

  1. Leg een lepel vulling in het midden van elk schijfje bladerdeeg.
  2. Serveer direct, nog warm, voor een feestelijk en smakelijk aperitiefhapje.

Hmmm

Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Enjoy!