Bouchées cuillère à la volaille & confit de pomme-datte–balsamique
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 6 pers
  • Time 15 min

Lepelhapjes met gevogelte en konfijt van appel, dadel en balsamico

Ingrediënten (voor 12 aperitieflepels)

  • 200 g gevolgeltefilet (kip of kalkoen)
  • 80 g roomkaas natuur (type Philadelphia of St Môret)
  • 1 tot 2 el vloeibare room
  • 3 el konfijt met appel, dadel en balsamico
  • Enkele blaadjes platte peterselie of microgroenten
  • Zout, peper

Bereiding:

  1. Bereid het gevogelte
  • Stomen: plaats de kip- of kalkoenfilet in een stoommandje en laat 12 tot 15 minuten garen tot het goed gaar en mals is.
  • In de pan: verhit een scheutje olijfolie, bak de filet 2 tot 3 minuten aan elke kant op middelhoog tot hoog vuur. Zet het vuur lager, dek af en laat nog 6 tot 8 minuten verder garen tot het vlees goed gaar is.
  • Kruid lichtjes met zout en peper. En laat vervolgens afkoelen voordat je mixt.
  1. Bereid de gevogeltecrème: Mix de kip- of kalkoenfilet met de roomkaas en de vloeibare room tot een gladde en romige textuur.
  2. Kruid indien nodig bij.
  3. Begin de lepels te vullen: doe het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
  4. Maak een kleine rozet van kippencrème in het midden van elke aperitieflepel.
  5. Breng de feestelijke toets aan: voeg een beetje appel-dadel-balsamicokonfijt toe. Garneer met een blad platte peterselie of een microgroente.

Hmmm

Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Enjoy!