Ingrediënten (voor 12 aperitieflepels)
- 200 g gevolgeltefilet (kip of kalkoen)
- 80 g roomkaas natuur (type Philadelphia of St Môret)
- 1 tot 2 el vloeibare room
- 3 el konfijt met appel, dadel en balsamico
- Enkele blaadjes platte peterselie of microgroenten
- Zout, peper
Bereiding:

- Bereid het gevogelte
- Stomen: plaats de kip- of kalkoenfilet in een stoommandje en laat 12 tot 15 minuten garen tot het goed gaar en mals is.
- In de pan: verhit een scheutje olijfolie, bak de filet 2 tot 3 minuten aan elke kant op middelhoog tot hoog vuur. Zet het vuur lager, dek af en laat nog 6 tot 8 minuten verder garen tot het vlees goed gaar is.
- Kruid lichtjes met zout en peper. En laat vervolgens afkoelen voordat je mixt.
- Bereid de gevogeltecrème: Mix de kip- of kalkoenfilet met de roomkaas en de vloeibare room tot een gladde en romige textuur.
- Kruid indien nodig bij.
- Begin de lepels te vullen: doe het mengsel in een spuitzak met een gekarteld spuitmondje.
- Maak een kleine rozet van kippencrème in het midden van elke aperitieflepel.
- Breng de feestelijke toets aan: voeg een beetje appel-dadel-balsamicokonfijt toe. Garneer met een blad platte peterselie of een microgroente.
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!