bruschetta à la compote d'abricots et fromage bleu
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers

Bruschetta met abrikozencompote en blauwe kaas

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 1 stokbrood of ciabattabrood
  • 150 g blauwe kaas (Roquefort, Gorgonzola, enz.)
  • Materne abrikozencompote
  • Geroosterde pijnboompitten
  • 2 middelgrote rode uien
  • 250 ml appelazijn (of witte azijn)
  • 250 ml water
  • 2 càs de sucre
  • 1 theelepel sel
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 1 laurierblad (optioneel)
  • 1 theelepel peperkorrels (optioneel)
  • 1 theelepel korianderzaadjes (optioneel)

 

Voorbereiding

  1. Pel de rode uien en snijd ze in dunne plakjes.
  2. Meng in een steelpan de appelazijn, het water, de suiker en het zout.
  3. Voeg indien gewenst het uitgeperste knoflookteentje, laurierblad, peperkorrels en korianderzaad toe.
  4. Breng het mengsel aan de kook, zet dan het vuur laag en laat 2 minuten sudderen tot de suiker en het zout volledig zijn opgelost.
  5. Doe de rode uienringen in een schone, gesteriliseerde pot.
  6. Giet de hete pekel over de uien en zorg ervoor dat ze volledig ondergedompeld zijn.
  7. Laat de pot afkoelen tot kamertemperatuur en sluit hem dan goed af.
  8. Zet minstens 1 uur in de koelkast voor het opdienen. Voor het beste resultaat marineer je de uien 24 uur.
  9. Verwarm je oven voor op 200°C.
  10. Snijd het stokbrood of ciabattabrood in dikke plakken.
  11. Leg de sneetjes brood op een bakplaat en bestrijk beide kanten met olijfolie.
  12. Rooster de sneetjes brood ongeveer 5-7 minuten in de oven, tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  13. Smeer de kaas royaal op elk sneetje toast.
  14. Doe er een beetje abrikozencompote van Materne overheen. 
  15. Voeg een paar plakjes augurk toe en een paar geroosterde pijnboompitten.
  16. Veel plezier :) 

Miamm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Veel plezier!