Ingrediënten voor 4 personen
- 4 briochebroodjes
- 4 kipfilets
- 100 g klassiek paneermeel
- 100 g panko
- 2 eieren
- 4 grote plakken kaas naar keuze
- 8 el appelcompote van Materne
- 2 uien
- 1 el suiker
- Groene sla (gewone kropsla, krulsla of andere)
- Frituurolie
- Zout, peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Kruid de kipfilets met zout en peper en bak ze ongeveer 15-20 minuten, tot ze bijna gaar zijn.
- Laat even afkoelen voordat je ze paneert.
- Schil de uien en snijd ze fijn.
- Verhit een beetje olie in een pan, voeg de uien en de suiker toe en stoof ze op laag vuur tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn (ongeveer 15-20 minuten).
- Maak intussen twee borden klaar: een met de losgeklopte eieren, een ander met het klassieke paneermeel en de panko.
- Dompel elke kipfilet eerst in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeelmengsel, zodat de kip goed bedekt is.
- Verhit de olie in een frituurpan of grote koekenpan. Bak de kipfilets in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier.
- Rooster de briochebroodjes lichtjes.
- Besmeer de bodem van elk broodje royaal met appelmoes ter vervanging van de klassieke saus.
- Leg vervolgens de krokante kipfilet op de compote, voeg een plakje Belgische kaas toe en laat dit lichtjes smelten (eventueel alles even onder de grill zetten).
- Voeg de gekarameliseerde uien en een slablad toe voor de frisheid.
- Let de bovenkant van het broodje erop.
- Serveer onmiddellijk met Belgische frietjes of een groene salade.
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!