Burger à la belge
  • Difficulty simple
  • Serving 4 pers
  • Time 15 min

Belgische burger

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 4 briochebroodjes
  • 4 kipfilets
  • 100 g klassiek paneermeel
  • 100 g panko
  • 2 eieren
  • 4 grote plakken kaas naar keuze
  • 8 el appelcompote van Materne
  • 2 uien
  • 1 el suiker
  • Groene sla (gewone kropsla, krulsla of andere)
  • Frituurolie
  • Zout, peper 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
  2. Kruid de kipfilets met zout en peper en bak ze ongeveer 15-20 minuten, tot ze bijna gaar zijn. 
  3. Laat even afkoelen voordat je ze paneert.
  4. Schil de uien en snijd ze fijn.
  5. Verhit een beetje olie in een pan, voeg de uien en de suiker toe en stoof ze op laag vuur tot ze zacht en gekaramelliseerd zijn (ongeveer 15-20 minuten).
  6. Maak intussen twee borden klaar: een met de losgeklopte eieren, een ander met het klassieke paneermeel en de panko.
  7. Dompel elke kipfilet eerst in het losgeklopte ei en vervolgens in het paneermeelmengsel, zodat de kip goed bedekt is.
  8. Verhit de olie in een frituurpan of grote koekenpan. Bak de kipfilets in de hete olie tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier.
  9. Rooster de briochebroodjes lichtjes.
  10. Besmeer de bodem van elk broodje royaal met appelmoes ter vervanging van de klassieke saus.
  11. Leg vervolgens de krokante kipfilet op de compote, voeg een plakje Belgische kaas toe en laat dit lichtjes smelten (eventueel alles even onder de grill zetten).
  12. Voeg de gekarameliseerde uien en een slablad toe voor de frisheid.
  13. Let de bovenkant van het broodje erop.
  14. Serveer onmiddellijk met Belgische frietjes of een groene salade.

Hmmm

Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Enjoy!