Apéros
Christmas
Christmas
Camembertkroon en gekonfijte vijgenpoort
Een gastronomische camembert en een licht zoetzure toets bij onze vijgenportconfit... een waar genot om te delen!
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen :
-
1 bladerdeeg
- 1 camembert
- 1 pot Materne vijgenpoortkonfijt
- 50 gram noten naar keuze (pistache, walnoten, hazelnoten, enz.)
- 1 ei
- 1 eetl maanzaad
- 1 theelepel kaneel
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Rol het eerste bladerdeeg uit en maak met de camembertdeksel een gat in het midden.
- Snijd het deeg zonder helemaal tot aan de cirkel te gaan om 24 stralen te maken.
- Draai ze.
- Schik de camembert in het midden.
- Maak een insnijding in de bovenkant van de kaas (op het oppervlak zodat deze tijdens het koken niet te veel lekt).
- Voeg de pistachenoten en walnoten toe, evenals een takje rozemarijn.
- Klop het ei los met een theelepel water.
- Bestrijk het bladerdeeg met een kwastje en bestrooi met maanzaad.
- Bak gedurende 20 tot 25 minuten.
- Haal het uit de oven en doe een paar theelepels vijgenkonfijt op de camembert.
- Alles staat klaar om van te genieten :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share