Camembert en couronne et confit de figues-porto
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers

Camembertkroon en gekonfijte vijgenpoort

Ingrediënten voor 4 personen : 
  • 1 bladerdeeg
  • 1 camembert
  • 1 pot Materne vijgen en port gekonfijt
  • 50 g noten naar keuze (pistachenoten, walnoten, hazelnoten, enz.)
  • 1 ei
  • 1 el maanzaad
  • 1 theelepel kaneel
Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Rol het eerste bladerdeeg uit en snijd een gat in het midden met het camembertdeksel.
  3. Snijd het deeg door zonder helemaal rond te gaan, zodat je 24 stralen maakt. 
  4. Draai ze.
  5. Schik de Camembert in het midden.
  6. Maak een insnijding in de bovenkant van de kaas (aan de oppervlakte zodat de kaas niet uitloopt als hij gaar is).
  7. Voeg de pistachenoten en walnoten toe en een takje rozemarijn.
  8. Klop het ei los met een theelepel water.
  9. Bestrijk het bladerdeeg met een kwastje en bestrooi met maanzaad.
  10. Plaats 20 tot 25 minuten in de oven. 
  11. Schep een paar theelepels vijgenporto confit over de Camembert zodra deze uit de oven komt. 
  12. Alles is klaar om van te genieten :) 

 

Miamm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Veel plezier!