Camembert en couronne et confit de figues-porto
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 4 pers

Camembertkroon met konfijt van vijgen en porto

Ingrediënten voor 4 personen: 
Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Rol het bladerdeeg uit en druk met het camembertdeksel een gat uit in het midden.
  3. Snijd het deeg door zonder helemaal tot het midden te gaan, zodat je 24 stralen maakt. 
  4. Geef de stralen een draai.
  5. Zet de camembert in het midden.
  6. Maak een insnijding in de bovenkant van de kaas (aan de oppervlakte zodat de kaas niet uitloopt als hij opwarmt).
  7. Voeg de noten en een takje rozemarijn toe.
  8. Klop het ei los met een theelepel water.
  9. Bestrijk het bladerdeeg met een kwastje en bestrooi met maanzaad.
  10. Zet 20 tot 25 minuten in de oven. 
  11. Schep een paar theelepels konfijt met vijgen en porto over de camembert zodra deze uit de oven komt. 
  12. Alles is klaar om van te genieten :) 

Hmmm

Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Enjoy!