Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Apéros
Christmas

Camembertkroon en gekonfijte vijgenpoort

Een gastronomische camembert en een licht zoetzure toets bij onze vijgenportconfit... een waar genot om te delen!

Camembert en couronne et confit de figues-porto
  • icon-puzzle-piece Difficulty simple
  • test Prep 15 min
  • icon-users Serving 4 pers
Ingrediënten voor 4 personen : 
  • 1 bladerdeeg
  • 1 camembert
  • 1 pot Materne vijgenpoortkonfijt
  • 50 gram noten naar keuze (pistache, walnoten, hazelnoten, enz.)
  • 1 ei
  • 1 eetl maanzaad
  • 1 theelepel kaneel
Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Rol het eerste bladerdeeg uit en maak met de camembertdeksel een gat in het midden.
  3. Snijd het deeg zonder helemaal tot aan de cirkel te gaan om 24 stralen te maken. 
  4. Draai ze.
  5. Schik de camembert in het midden.
  6. Maak een insnijding in de bovenkant van de kaas (op het oppervlak zodat deze tijdens het koken niet te veel lekt).
  7. Voeg de pistachenoten en walnoten toe, evenals een takje rozemarijn.
  8. Klop het ei los met een theelepel water.
  9. Bestrijk het bladerdeeg met een kwastje en bestrooi met maanzaad.
  10. Bak gedurende 20 tot 25 minuten. 
  11. Haal het uit de oven en doe een paar theelepels vijgenkonfijt op de camembert. 
  12. Alles staat klaar om van te genieten :) 

 

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.

Genieten !

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket