Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 vel bladerdeeg
- 1 camembert
- 1 pot konfijt met vijgen en porto van Materne
- 50 g noten naar keuze (pistachenoten, walnoten, hazelnoten, enz.)
- 1 ei
- 1 el maanzaad
- 1 tl kaneel
Bereiding

- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Rol het bladerdeeg uit en druk met het camembertdeksel een gat uit in het midden.
- Snijd het deeg door zonder helemaal tot het midden te gaan, zodat je 24 stralen maakt.
- Geef de stralen een draai.
- Zet de camembert in het midden.
- Maak een insnijding in de bovenkant van de kaas (aan de oppervlakte zodat de kaas niet uitloopt als hij opwarmt).
- Voeg de noten en een takje rozemarijn toe.
- Klop het ei los met een theelepel water.
- Bestrijk het bladerdeeg met een kwastje en bestrooi met maanzaad.
- Zet 20 tot 25 minuten in de oven.
- Schep een paar theelepels konfijt met vijgen en porto over de camembert zodra deze uit de oven komt.
- Alles is klaar om van te genieten :)
Hmmm
Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!