Apéros
Christmas
Christmas
Cannelés met vijgenkonfijt en porto
Verras uw gasten met hartige cannelés! Bezoek deze Franse specialiteit uit Bordeaux opnieuw met onze vijgenkonfijt of onze uienkonfijt en geniet van heerlijke cannelés-aperitieven die knapperig zijn van buiten en zacht van binnen...
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 6 pers
Ingrediënten voor 8 tot 10 cannelés
- 750 ml melk
- 120 g boter
- 200 gr bloem
- 2 eieren
- 2 eierdooiers
- 180 gram geraspte Comté-kaas
- 200 gr port vijg gekonfijt of van gekonfijte ui
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 210°C.
- Verwarm de melk in een pan en voeg dan de boter toe.
- Klop in een slakom de eieren met de eidooiers los. Voeg de bloem toe en giet het melk/botermengsel erover. Goed mengen. Voeg de vijgenkonfijt of de uienkonfijt toe, evenals driekwart van de geraspte kaas.
- Verdeel de rest van de kaas over de bodem van de cannelévormpjes en voeg het mengsel toe.
- Bak gedurende 25 minuten op 210°C. Laat het afkoelen voordat u het uit de vorm haalt.
- Geniet er warm of op kamertemperatuur van.
Tip: Deze cannelés kun je de dag ervoor maken en in de koelkast bewaren. Je hoeft ze alleen nog maar een paar minuten in de oven te zetten, zodat ze weer knapperig worden.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share