Christmas
Entrées
Plats
Entrées
Plats
Carpaccio van Sint-Jakobsschelpen, lichte Materne-abrikoos en vinaigrette van nectarinejam
Een verfijnd en makkelijk recept voor de feestdagen met deze smeltende carpaccio van Sint-jacobsschelpen met abrikozennectarinejam.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 4 personen
- 12 Sint-Jakobsschelpen
- 3 eetlepels lichte abrikozen-nectarinejam
- 3 cl olijfolie
- De schil en het sap van een limoen
- Fleur de sel
- Roze bessenpeper
- Aneth
Voorbereiding
- Spoel de sint-jakobsschelpen af, droog ze en plaats ze vervolgens 30 minuten in de vriezer. Hierdoor worden ze steviger, zodat ze gemakkelijker in dunne reepjes kunnen worden gesneden.
- Meng in een bakje de abrikozennectarinejam met het citroensap en de olijfolie. Peper.
- Beleg vier borden met plakjes Sint-Jakobsschelpen en besprenkel met de vinaigrette.
- Zet de borden 30 minuten in de koelkast voordat u ze serveert.
- Bestrooi met limoenschil, fleur de sel, roze peper en dille.
- Genieten :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share