Carrot cake à la confiture de figues
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Time 60 min

Carrot cake met vijgenconfituur

Ingrediënten

  • 2 hele eieren
  • 2-3 el vijgenconfituur van Materne
  • Vanillepoeder 
  • 50 g bloem 
  • 65 g hazelnootpoeder 
  • 75 g amandelpoeder 
  • 1 zakje bakpoeder 
  • 50 g boter 
  • 250 g geraspte wortelen 

Voor de decoratie :

  • 150 g verse kaas of plantaardige kaas
  • 3 el room of plantaardige room 
  • 1 of 2 vijg(en)

Bereiding

  1. Klop in een grote schaal 2 eieren met de vijgenconfituur en het vanillepoeder tot het mengsel wit wordt.
  2. Voeg vervolgens de bloem, het hazelnootpoeder en het amandelpoeder toe en meng.
  3. Voeg de gesmolten boter toe, evenals de fijn geraspte wortelen en als laatste het bakpoeder. Meng opnieuw.
  4. Giet het deeg in een vooraf beboterde en met bloem bestoven cakevorm en bak gedurende 50 minuten op 180 °C. 
  5. Laat de cake afkoelen in de vorm, zodat deze zijn vorm behoudt.
  6. Bereid de decoratie voor door de ingrediënten voor het glazuur te mengen. 
  7. Doe het mengsel in een spuitzak, decoreer de bovenkant van de taart naar wens en garneer met enkele stukjes verse vijgen.

Hmmm

Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Enjoy!