Ingrediënten
- 2 hele eieren
- 2-3 el vijgenconfituur van Materne
- Vanillepoeder
- 50 g bloem
- 65 g hazelnootpoeder
- 75 g amandelpoeder
- 1 zakje bakpoeder
- 50 g boter
- 250 g geraspte wortelen
Voor de decoratie :
- 150 g verse kaas of plantaardige kaas
- 3 el room of plantaardige room
- 1 of 2 vijg(en)
Bereiding

- Klop in een grote schaal 2 eieren met de vijgenconfituur en het vanillepoeder tot het mengsel wit wordt.
- Voeg vervolgens de bloem, het hazelnootpoeder en het amandelpoeder toe en meng.
- Voeg de gesmolten boter toe, evenals de fijn geraspte wortelen en als laatste het bakpoeder. Meng opnieuw.
- Giet het deeg in een vooraf beboterde en met bloem bestoven cakevorm en bak gedurende 50 minuten op 180 °C.
- Laat de cake afkoelen in de vorm, zodat deze zijn vorm behoudt.
- Bereid de decoratie voor door de ingrediënten voor het glazuur te mengen.
- Doe het mengsel in een spuitzak, decoreer de bovenkant van de taart naar wens en garneer met enkele stukjes verse vijgen.
Hmmm
Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!