Carrot cake à la confiture de figues
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Time 60 min

Carrot cake met vijgenconfituur

Ingrediënten

  • 2 hele eieren
  • 2-3 dozen Materne vijgenconfituur
  • Vanillepoeder 
  • 50gr bloem 
  • 65gr hazelnootpoeder 
  • 75gr amandelpoeder 
  • 1 zakje bakpoeder 
  • 50gr boter 
  • 250gr geraspte wortelen 

Voor de decoratie :

  • 150 g verse kaas of plantaardige kaas
  • 3 eetlepels zure room of plantaardige room 
  • 1 of 2 vijg(en)

 

Voorbereiding

  1. Klop in een grote schaal 2 eieren met de vijgenconfituur en het vanillepoeder tot het mengsel wit wordt.
  2. Voeg vervolgens de bloem, hazelnootpoeder, amandelpoeder toe en meng.
  3. Voeg de gesmolten boter toe, evenals de fijn geraspte wortelen en op het laatst het bakpoeder. Meng opnieuw.
  4. Giet het deeg in een vooraf beboterde en met bloem bestoven cakevorm en bak gedurende 50 minuten op 180°C. 
  5. Laat de cake afkoelen in de vorm, zodat deze zijn vorm behoudt.
  6. Bereid de decoratie voor door de ingrediënten voor het glazuur te mengen. 
  7. Giet het mengsel in een spuitzak, decoreer de bovenkant van de taart naar wens en garneer met enkele stukjes verse vijgen.

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Genieten !