Desserts
Goûters
Goûters
Carrot cake met vijgenconfituur
Val voor deze carrotcake of worteltaart met vijgenconfituur, licht en smaakvol.

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Time 60 min
Ingrediënten
- 2 hele eieren
- 2-3 dozen Materne vijgenconfituur
- Vanillepoeder
- 50gr bloem
- 65gr hazelnootpoeder
- 75gr amandelpoeder
- 1 zakje bakpoeder
- 50gr boter
- 250gr geraspte wortelen
Voor de decoratie :
- 150 g verse kaas of plantaardige kaas
- 3 eetlepels zure room of plantaardige room
- 1 of 2 vijg(en)
Voorbereiding
- Klop in een grote schaal 2 eieren met de vijgenconfituur en het vanillepoeder tot het mengsel wit wordt.
- Voeg vervolgens de bloem, hazelnootpoeder, amandelpoeder toe en meng.
- Voeg de gesmolten boter toe, evenals de fijn geraspte wortelen en op het laatst het bakpoeder. Meng opnieuw.
- Giet het deeg in een vooraf beboterde en met bloem bestoven cakevorm en bak gedurende 50 minuten op 180°C.
- Laat de cake afkoelen in de vorm, zodat deze zijn vorm behoudt.
- Bereid de decoratie voor door de ingrediënten voor het glazuur te mengen.
- Giet het mengsel in een spuitzak, decoreer de bovenkant van de taart naar wens en garneer met enkele stukjes verse vijgen.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share