Ingrediënten (voor 8 versierde gebakjes)
Voor de zandkoekjes :
- 100 g zachte boter
- 115 g bruine suiker
- 55 g rietsuiker
- 1 ei
- 180 g bloem
- 3 g bakpoeder
Voor de cheesecakecrème:
- 200 g smeerkaas
- 200 g mascarpone
- De schil van een limoen
- 1 el suiker (naar smaak)
Voor de garnering :
- Gelei van rode bessen
- Een paar verse rode bessen
- Muntblaadjes (optioneel)
Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng in een kom de boter met de bruine suiker en de rietsuiker tot een romig mengsel. Voeg het ei toe, meng goed en voeg dan de bloem en het bakpoeder toe.
- Vorm van het deeg balletjes ter grootte van pingpongballetjes. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en zet ze 30 minuten in de vriezer zodat ze hun vorm behouden als ze gebakken worden.
- Bak 15 minuten op 180 °C. De gebakjes moeten licht goudkleurig zijn aan de randen en nog zacht in het midden. Laat volledig afkoelen voor je ze versiert.
- Maak ondertussen de room door de smeerkaas, mascarpone, suiker en limoenzeste te mengen. Proef en pas de suiker aan naar smaak (houd daarbij in gedachten dat de topping met gelei ook een vleugje zoetigheid zal toevoegen).
- Doe de room in een spuitzak met een ronde punt. Zodra de gebakjes afgekoeld zijn, spuit je de room in een cirkel over de bovenkant, waarbij je de randen volgt zodat er een holte in het midden overblijft. Garneer deze holte met een lepel rode bessengelei.
- Versier met een paar verse rode bessen en eventueel een muntblaadje.
Hmmm
Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!