Clafoutis à la confiture d’abricot
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Serving 4 pers
  • Time 30 min

Clafoutis met abrikozenconfituur

Ingrediënten voor 4 individuele ovenschaaltjes

  • 3 eieren
  • 60 g poedersuiker
  • Enkele druppels vanille-extract of vanillepoeder
  • 60 g bloem
  • 200 ml melk
  • 50 g gesmolten boter (+ een beetje voor de ovenschaaltjes)
  • 4 royale eetlepels abrikozenconfituur
  • Poedersuiker voor de decoratie (optioneel)

Bereiding

  1. Verwarm je oven voor op 180 °C (stand 6). Vet de schaaltjes lichtjes in.
  2. Klop in een kom de eieren met de suiker en het vanille-extract tot het mengsel schuimig wordt.
  3. Voeg de bloem al roerend toe.
  4. Giet er de melk geleidelijk bij, voeg dan de gesmolten boter toe. Meng goed door tot je glad en vloeibaar deeg hebt verkregen.
  5. Doe een royale lepel abrikozenconfituur in het midden van elk schaaltje.
  6. Verdeel het clafoutisdeeg over de schaaltjes, en giet voorzichtig om de confituur niet te veel te verplaatsen.
  7. Plaats de schaaltjes op een bakplaat en bak ze 25 tot 30 minuten in de oven, totdat de clafoutis lichtbruin en stevig in het midden zijn.
  8. Laat een paar minuten afkoelen voordat je er eventueel poedersuiker over strooit. Serveer warm of koud, afhankelijk van je voorkeur.

Hmmm

Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Enjoy!