Clafoutis à la confiture d’abricot
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Serving 4 pers
  • Time 30 min

Clafoutis met abrikozenjam

Ingrediënten voor 4 individuele ramequins

  • 3 eieren
  • 60 gr poedersuiker
  • Enkele druppels vanille-extract of vanillepoeder
  • 60 gr bloem
  • 200 ml melk
  • 50 gr gesmolten boter (+ een beetje voor de ramekins)
  • 4 royale eetlepels abrikozenjam
  • Poedersuiker voor de decoratie (optioneel)

Voorbereiding

  1. Verwarm uw oven voor op 180°C (stand 6). Vet de ramekins lichtjes in.
  2. Klop in een kom de eieren met de suiker en het vanille-extract tot het mengsel schuimig wordt.
  3. Voeg de bloem al roerend toe.
  4. Giet de melk geleidelijk erbij, voeg dan de gesmolten boter toe. Meng goed door tot je een gladde en vloeibare deeg hebt.
  5. Doe een royale lepel abrikozenjam in het midden van elk ramequin.
  6. Verdeel het clafoutisdeeg over de ramekins, en giet voorzichtig om de jam niet te veel te verplaatsen.
  7. Plaats de ramekins op een bakplaat en bak ze 25 tot 30 minuten in de oven, totdat de clafoutis lichtbruin en stevig in het midden zijn.
  8. Laat een paar minuten afkoelen voordat je eventueel poedersuiker erover strooit. Serveer warm of koud, afhankelijk van je voorkeur.

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Genieten !