Ingrediënten voor 4 individuele ovenschaaltjes
- 3 eieren
- 60 g poedersuiker
- Enkele druppels vanille-extract of vanillepoeder
- 60 g bloem
- 200 ml melk
- 50 g gesmolten boter (+ een beetje voor de ovenschaaltjes)
- 4 royale eetlepels abrikozenconfituur
- Poedersuiker voor de decoratie (optioneel)
Bereiding

- Verwarm je oven voor op 180 °C (stand 6). Vet de schaaltjes lichtjes in.
- Klop in een kom de eieren met de suiker en het vanille-extract tot het mengsel schuimig wordt.
- Voeg de bloem al roerend toe.
- Giet er de melk geleidelijk bij, voeg dan de gesmolten boter toe. Meng goed door tot je glad en vloeibaar deeg hebt verkregen.
- Doe een royale lepel abrikozenconfituur in het midden van elk schaaltje.
- Verdeel het clafoutisdeeg over de schaaltjes, en giet voorzichtig om de confituur niet te veel te verplaatsen.
- Plaats de schaaltjes op een bakplaat en bak ze 25 tot 30 minuten in de oven, totdat de clafoutis lichtbruin en stevig in het midden zijn.
- Laat een paar minuten afkoelen voordat je er eventueel poedersuiker over strooit. Serveer warm of koud, afhankelijk van je voorkeur.
Hmmm
Recept gecreëerd voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Enjoy!