Desserts
Goûters
Goûters
Clafoutis met abrikozenjam

- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Ingrediënten voor 4 individuele ramequins
- 3 eieren
- 60 gr poedersuiker
- Enkele druppels vanille-extract of vanillepoeder
- 60 gr bloem
- 200 ml melk
- 50 gr gesmolten boter (+ een beetje voor de ramekins)
- 4 royale eetlepels abrikozenjam
- Poedersuiker voor de decoratie (optioneel)
Voorbereiding
- Verwarm uw oven voor op 180°C (stand 6). Vet de ramekins lichtjes in.
- Klop in een kom de eieren met de suiker en het vanille-extract tot het mengsel schuimig wordt.
- Voeg de bloem al roerend toe.
- Giet de melk geleidelijk erbij, voeg dan de gesmolten boter toe. Meng goed door tot je een gladde en vloeibare deeg hebt.
- Doe een royale lepel abrikozenjam in het midden van elk ramequin.
- Verdeel het clafoutisdeeg over de ramekins, en giet voorzichtig om de jam niet te veel te verplaatsen.
- Plaats de ramekins op een bakplaat en bak ze 25 tot 30 minuten in de oven, totdat de clafoutis lichtbruin en stevig in het midden zijn.
- Laat een paar minuten afkoelen voordat je eventueel poedersuiker erover strooit. Serveer warm of koud, afhankelijk van je voorkeur.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Genieten !
Liked this? Share