Coupes express aux quatre fruits
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Serving 4 pers
  • Time 15 min

Expresbekers met vier vruchten

Ingrediënten (voor 4 kopjes)

Voor de rol :

  • 62 g suiker
  • 62 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 2 eieren

Voor de room :

  • 125 gr mascarpone
  • 1 eetlepel suiker
  • ½ theelepel vanillepoeder

Voor montage :

Voorbereiding:

  1. Bereid de biscuitrol voor:

  2. Verwarm de oven voor op 210°C.

  3. Scheid de eiwitten van de dooiers.

  4. Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel wit wordt.

  5. Roer geleidelijk de gezeefde bloem en het bakpoeder erdoor.

  6. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag..

Koken :

  1. Stort het deeg op een bakplaat bekleed met beboterd bakpapier (of in een rechthoekige siliconenvorm), tot een dikte van ongeveer 1 cm.
  2. Bak 10 minuten.
  3. Laat volledig afkoelen.

Bereid de room:

  1. Meng de mascarpone, suiker en vanille tot een gladde massa.
  2. Spuit de room in een spuitzak met spuitmond.

Montage :

  1. Snijd met een glas (of de kom zelf) cirkels uit het opgerolde koekje.
  2. Laat het op de bodem van de kom liggen.
  3. Besmeer elk schijfje met jam.
  4. Spuit de room.
  5. Eindig met wat rood fruit voor een vleugje frisheid.

Miamm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Veel plezier!