Ingrediënten (voor 4 kopjes)
Voor de rol :
- 62 g suiker
- 62 gram bloem
- ½ theelepel bakpoeder
- 2 eieren
Voor de room :
- 125 gr mascarpone
- 1 eetlepel suiker
- ½ theelepel vanillepoeder
Voor montage :
- 4-vruchtenjam
- Rood fruit voor decoratie

Voorbereiding:
-
Bereid de biscuitrol voor:
-
Verwarm de oven voor op 210°C.
-
Scheid de eiwitten van de dooiers.
-
Klop de dooiers met de suiker tot het mengsel wit wordt.
-
Roer geleidelijk de gezeefde bloem en het bakpoeder erdoor.
-
Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag..
Koken :
- Stort het deeg op een bakplaat bekleed met beboterd bakpapier (of in een rechthoekige siliconenvorm), tot een dikte van ongeveer 1 cm.
- Bak 10 minuten.
- Laat volledig afkoelen.
Bereid de room:
- Meng de mascarpone, suiker en vanille tot een gladde massa.
- Spuit de room in een spuitzak met spuitmond.
Montage :
- Snijd met een glas (of de kom zelf) cirkels uit het opgerolde koekje.
- Laat het op de bodem van de kom liggen.
- Besmeer elk schijfje met jam.
- Spuit de room.
- Eindig met wat rood fruit voor een vleugje frisheid.
Miamm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Veel plezier!