Crème aux pistaches, menthe, citron vert & confiture de cerises
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 6 pers
  • Time 60 min

Crème van pistache, munt, limoen en kersenjam

Ingrediënten (voor 4 tot 6 glaasjes)

Voor de room :

  • 200 ml sojamelk
  • 50 g rauwe, ongezouten pistachenoten (8 uur geweekt)
  • 30 g rauwe, ongezouten cashewnoten (8 uur geweekt)
  • 4 theelepels honing
  • 2 tot 3 blaadjes verse munt
  • De schil van een biologische limoen
  • 1 g agar-agar poeder

Voor de topping :

  • Kersenjam van de oogst (1 el per glas + een beetje voor de bovenkant)
  • Geplette pistachenoten
  • Muntbladeren

Voorbereiding

De dag ervoor :

  1. Laat de geweekte pistachenoten en cashewnoten uitlekken en spoel ze af.
    Als je wilt, kun je het velletje van de pistachenoten verwijderen: het is gemakkelijk te verwijderen na het weken en geeft een groenere crème en een mildere, bittere smaak.

Maak de glaasjes klaar:

  1. Doe 1 eetlepel kersenjam op de bodem van elk potje.

Bereid de room:

  1. Giet de sojamelk in een steelpan. Voeg de agar-agar toe en meng goed. Breng op hoog vuur aan de kook.
    Laat, eenmaal aan de kook, 1 tot 2 minuten koken en roer regelmatig.

Mix de room:

  1. Terwijl de melk verwarmd wordt, maak je de blender klaar met de uitgelekte pistachenoten en cashewnoten, limoenrasp, muntblaadjes en honing.
  2. Haal de pan van het vuur en giet het hete mengsel onmiddellijk in de blender. Mix onmiddellijk tot een glad en homogeen mengsel.
  3. Giet de room snel in de potjes, bovenop de jam. Het is belangrijk om dit snel te doen om te voorkomen dat de room te snel stolt door de agar-agar.
  4. Zet de glaasjes 3 tot 4 uur in de koelkast, net lang genoeg om de crème te laten opstijven.
    Leg er vlak voor het opdienen een lepel jam, pistachenootjes en een paar blaadjes munt op.

Opmerking :
Vergeet je gedroogd fruit niet te weken! Het is een essentiële stap om een gladde, romige textuur te krijgen.