Desserts
Goûters
Nostalgie
Goûters
Nostalgie
Crumble repen met mirabellenconfituur
Wie houdt er niet van crumble?! Ontdek dit vernieuwde crumble-recept, in een praktisch reepformaat om met je vingers te eten, met mirabellenconfituur, heerlijk!
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Time 30 min
Ingrediënten
- 250 gr bloem
- 60 gr suiker
- 150 gr zachte boter
- 1 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 potje Nostalgie mirabellenconfituur
- 60 gr havermout
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
- Voeg de zachte boter toe en meng met je vingers tot je een zandige textuur verkrijgt.
- Verdeel het mengsel in twee delen. Druk de eerste helft van het mengsel in de bodem van een rechthoekige vorm (ongeveer 20x20 cm) bedekt met bakpapier, zodat er een basis ontstaat voor de reep.
- Verdeel de mirabellenconfituur over deze bodem.
- Verkruimel de andere helft van het mengsel over de confituur, zodat er een kruimeltopje ontstaat.
- Bak gedurende 20 tot 35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat volledig afkoelen in de pan en snijd vervolgens in repen.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share