Ingrediënten
- 250 g bloem
- 60 g suiker
- 150 g zachte boter
- 1 tl bakpoeder
- 1 snufje zout
- 1 pot mirabellenconfituur Nostalgie
- 60 g havervlokken
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Meng de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout in een grote kom.
- Voeg de zachte boter toe en meng met je vingers tot je een zanderige textuur verkrijgt.
- Verdeel het mengsel in twee delen. Druk de eerste helft van het mengsel in de bodem van een rechthoekige vorm (ongeveer 20x20 cm) bedekt met bakpapier, zodat er een basis ontstaat voor de reep.
- Verdeel de mirabellenconfituur over deze bodem.
- Verkruimel de andere helft van het mengsel over de confituur, zodat er een kruimellaag ontstaat.
- Bak gedurende 20 tot 35 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is.
- Laat volledig afkoelen in de vorm en snijd vervolgens in repen.
Hmmm
Recept samengesteld voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Enjoy!