Desserts
Goûters
Goûters
Drijvend eiland, amandelcrème en aalbessenjam
Wie herinnert zich dit kinderdessert nog?
Een drijvend eiland met aalbessengelei voor een licht en heerlijk genot.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 4 personen
Drijvende eilanden:
-
8 g suiker
- 2 eiwitten
Voor de amandelcrème:
-
1 eetlepel amandelpuree
- 150 ml ongezoete plantaardige melk
- 1 eetlepel water
Begeleiding:
-
1 eetlepel rode bessenjam
- 1 eetlepel water
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C, hetelucht.
- Klop de eiwitten stijf met een mixer.
- Zodra ze beginnen te schuimen, voeg je de helft van de suiker toe terwijl je blijft kloppen.
- Voeg de resterende suiker toe door de snelheid van het apparaat te verhogen.
- Plaats het resultaat in de mal met behulp van een spatel en vorm een platte koepel op het oppervlak.
- Bak au bain-marie gedurende ongeveer tien minuten.
- Profiteer van het koken op het drijvende eiland om de amandelcrème te bereiden.
- Meng de amandelpuree, de plantaardige melk en de rietsuiker en zet opzij.
- Bereid de begeleiding van rode bessenjam en water om een homogeen en vloeibaarder mengsel te verkrijgen dat op het drijvende eiland wordt gegoten.
- Verdeel de amandelcrème op de bodem van een diep bord, plaats het drijvende eiland erop en giet de begeleiding erbij.
- Genieten :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share