Salade de magret de canard, épinards, vinaigrette à la confiture de rhubarbe et graines de fenouil
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Time 15 min

Salade van eendenborst, spinazie, rabarberconfituurvinaigrette en venkelzaad

Ingrediënten voor 1 salade

  • 150 g salade naar keuze
  • 100 g jonge spinaziescheuten
  • 120 g gerookte eendenborst, in plakjes gesneden
  • 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • 1/2 botte de radis
  • 1 lente-ui, gesnipperd
  • 2 stukjes chavignol
Voor de dressing :
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rabarberoogstjam
  • Zout & peper
  • 1 theelepel venkelzaad

Voorbereiding

  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan.
  2. Haal van het vuur en voeg de venkelzaadjes toe. Laat een paar minuten trekken.
  3. Doe de jam in een kom, breng op smaak met zout en peper, voeg dan de gearomatiseerde olie toe en meng.
  4. Snijd de crottins de chavignol in de lengte doormidden. Bak ze ongeveer tien minuten in een op 180°C voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
  5. Was de sla en babyspinazie.
  6. Doe de salade en spinazie in een slakom, voeg de plakjes gerookte eendenborst toe, bestrooi met geroosterde pijnboompitten, gehakte lente-uitjes en een paar gehakte radijsjes.
  7. Schik de Chavignol crottins en giet de rabarbervinaigrette erover.

    Miamm

    Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

    Veel plezier!