Ingrediënten voor 1 salade
- 150 g salade naar keuze
- 100 g jonge spinaziescheuten
- 120 g gerookte eendenborst, in plakjes gesneden
- 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1/2 botte de radis
- 1 lente-ui, gesnipperd
- 2 stukjes chavignol
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel rabarberoogstjam
- Zout & peper
- 1 theelepel venkelzaad
Voorbereiding
- Verhit de olijfolie in een koekenpan.
- Haal van het vuur en voeg de venkelzaadjes toe. Laat een paar minuten trekken.
- Doe de jam in een kom, breng op smaak met zout en peper, voeg dan de gearomatiseerde olie toe en meng.
- Snijd de crottins de chavignol in de lengte doormidden. Bak ze ongeveer tien minuten in een op 180°C voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
- Was de sla en babyspinazie.
- Doe de salade en spinazie in een slakom, voeg de plakjes gerookte eendenborst toe, bestrooi met geroosterde pijnboompitten, gehakte lente-uitjes en een paar gehakte radijsjes.
- Schik de Chavignol crottins en giet de rabarbervinaigrette erover.
Miamm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Veel plezier!