Ingrediënten
- 200 g gerolde haver
- 60 gr sarrasin vlokken
- 100 g bloem voor alle doeleinden
- 1 theelepel bakpoeder
- 55 g ongezouten boter, verzacht
- 60 ml amandelboter
- 1 pot de magere pruimenjam
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 170 g fijngehakte hele amandelen + voor decoratie
- 170 g witte chocolade chips
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C .
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat het aan twee kanten overlappen.
- Meng alle natte ingrediënten in een kom en voeg daarna één voor één de droge ingrediënten toe.
- Verdeel de helft van het mengsel over de bakplaat en druk lichtjes aan om het oppervlak gelijkmatig te maken.
- Bestrijk met een royale laag magere pruimenjam en bestrijk vervolgens met het resterende mengsel.
- Druk het mengsel samen en voeg een paar gemalen amandelen toe voor decoratie.
- Bak 30 minuten of tot ze goudbruin zijn.
- Laat volledig afkoelen voordat je ze in repen snijdt.
Miamm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Veel plezier!