Barre protéinée à la confiture de prune allégée
  • Prep 30 min
  • Time 30 min

Eiwitreep met fruitbeleg pruim

Ingrediënten

  • 200 g gerolde haver
  • 60 gr sarrasin vlokken
  • 100 g bloem voor alle doeleinden
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 55 g ongezouten boter, verzacht 
  • 60 ml amandelboter
  • 1 pot de magere pruimenjam
  • 2 eieren
  • 250 ml melk
  • 170 g fijngehakte hele amandelen + voor decoratie
  • 170 g witte chocolade chips

 

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C .
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat het aan twee kanten overlappen.
  3. Meng alle natte ingrediënten in een kom en voeg daarna één voor één de droge ingrediënten toe.
  4. Verdeel de helft van het mengsel over de bakplaat en druk lichtjes aan om het oppervlak gelijkmatig te maken.
  5. Bestrijk met een royale laag magere pruimenjam en bestrijk vervolgens met het resterende mengsel.
  6. Druk het mengsel samen en voeg een paar gemalen amandelen toe voor decoratie.
  7. Bak 30 minuten of tot ze goudbruin zijn.
  8. Laat volledig afkoelen voordat je ze in repen snijdt.

Miamm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Veel plezier!