Plats
Filet Pur vol smaak
Je kunt niet fout gaan met deze pure filet vol van smaak. Probeer ons recept nu!
Ingrediënten
- 4 porties filet pur van140 g
- 50 g boter
- 400 g jonge wortelsbeetgaar gekookt1
- 6 aardappelkroketten
- Verse tijmblaadjes
Voor de saus
- 100 g frambozenconfituur Materne
- 4 dl bruine fond
- 1 dl rode Portwijn
- 4 grote banaansjalotten, gereinigd en in grove plakken gesneden
- 100 g koude boter inblokjes
- Zwarte peper uit de molenen zeezout
Bereiding
- Bak de filet pur aan in deboter en gaar naar eigen smaak en ‘cuisson’ verder, onder aluminiumfolie, in een voorverwarmde oven van 140°C.
- Maak de saus: Stoof in een vleespan de sjalotten aan. Blus met de Porto, de frambozenconfituur, tijm enfond en laat op een zacht vuur de sjalotten zachtjes koken. Monteer met dekoude boterblokjes.
- Frituur de kroketten en warmde wortelen.
- Presentatie : Presenteer alleingrediënten op een creatieve manier op het bord.
- Werk af met de sjalottensaus.
Miammmm
Recept gemaakt door Stefaan Daeninck voor Materne.
Enjoy !
Liked this? Share