Meteen naar de content
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
Gratis levering bij aankopen van 35€ of meer
  • fr
  • nl
Desserts
Goûters

Galette taart met abrikozenjam Extra

Wie zegt dat 6 januari galette des rois zegt? En wat is er nu meer extra dan met abrikozenjam (Ook Extra)!

Galette des rois à la confiture d’abricots Extra
  • test Prep 30 min
  • icon-users Serving 6 pers
  • icon-clock Time 15 min

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 bladerdeeggebakjes

  • 3 eetlepels Extra abrikozenjam 
  • 100 g amandelpoeder
  • 12 g maizena of roompoeder
  • 80 g poedersuiker
  • 20 g amandelmelk
  • 80 g boter op kamertemperatuur
  • 60 gram ei

 

Voorbereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C

  2. Meng in een slakom de poedersuiker, amandelpoeder en maizena.
  3. Voeg de boter toe aan het mengsel, vervolgens de eieren beetje bij beetje en maak af met de amandelmelk. Reserveren.
  4. Plaats een bladerdeeg met de bakplaat op een bakplaat.
  5. Bestrijk het met abrikozenjam tot 2 cm van de rand.
  6. Bestrijk met het frangipanemengsel.

  7. Laat de boon in de frangipane glijden.

  8. Bevochtig de ongevulde rand van het deeg met water.

  9. Bestrijk de frangipane met de tweede schijf bladerdeeg.
  10. Sluit de twee deegstukken aan elkaar door er met je vingers op te drukken.
  11. Gebruik een penseel om het oppervlak van de pannenkoek bruin te maken met het eigeel.
  12. Teken kruisjes met een vork of mes.

  13. Kook de pannenkoek gedurende 10 minuten op 200°C, verlaag vervolgens de temperatuur naar 180°C en laat nog 30 minuten koken.
  14. Genieten :) 

 

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.

Genieten ! 

Gratis levering

gewoon thuisbezorgd!

Beveiligde betalingen

Bancontact / Visa / Mastercard

Verzorgde verzending

in een mooi pakket

Personaliseer uw boodschap

bij uw pakket