Galette des rois à la confiture d’abricots Extra
  • Prep 30 min
  • Serving 6 pers
  • Time 15 min

Galette taart met abrikozenjam Extra

Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 bladerdeeggebakjes

  • 3 el abrikozenjam Extra
  • 100 g amandelpoeder
  • 12 g maïzena of roompoeder
  • 80 g poedersuiker
  • 20 g amandelmelk
  • 80 g boter op kamertemperatuur
  • 60 g ei

 

Voorbereiding

 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C

  2. Meng de poedersuiker, amandelpoeder en maïzena in een kom.
  3. Voeg de boter toe aan het mengsel, dan beetje bij beetje de eieren en eindig met de amandelmelk. Zet opzij om af te koelen.
  4. Leg een bladerdeeg met bakpapier op een ovenvaste plaat.
  5. Besmeer met abrikozenjam tot op 2 cm van de rand.
  6. Bedek met het frangipane mengsel, beginnend vanuit het midden.
  7. Schuif de tuinboon in de frangipane.

  8. Bevochtig de ongevulde rand van het deeg met water.

  9. Bedek de frangipane met het tweede schijfje bladerdeeg.
  10. Druk de twee degen samen met je vingers.
  11. Bestrijk het oppervlak van de cake met de eidooier.
  12. Gebruik een vork of mes om kruisjes te maken.

  13. Bak de galette 10 minuten op 200°C, verlaag dan de temperatuur naar 180°C en bak nog 30 minuten.
  14. Veel plezier :) 

 

Miamm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.

Veel plezier!