Desserts
Goûters
Goûters
Galette taart met abrikozenjam Extra
Wie zegt dat 6 januari galette des rois zegt? En wat is er nu meer extra dan met abrikozenjam (Ook Extra)!
- Prep 30 min
- Serving 6 pers
- Time 15 min
Ingrediënten voor 6 personen
- 2 bladerdeeggebakjes
- 3 eetlepels Extra abrikozenjam
- 100 g amandelpoeder
- 12 g maizena of roompoeder
- 80 g poedersuiker
- 20 g amandelmelk
- 80 g boter op kamertemperatuur
- 60 gram ei
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Meng in een slakom de poedersuiker, amandelpoeder en maizena.
- Voeg de boter toe aan het mengsel, vervolgens de eieren beetje bij beetje en maak af met de amandelmelk. Reserveren.
- Plaats een bladerdeeg met de bakplaat op een bakplaat.
- Bestrijk het met abrikozenjam tot 2 cm van de rand.
- Bestrijk met het frangipanemengsel.
- Laat de boon in de frangipane glijden.
- Bevochtig de ongevulde rand van het deeg met water.
- Bestrijk de frangipane met de tweede schijf bladerdeeg.
- Sluit de twee deegstukken aan elkaar door er met je vingers op te drukken.
- Gebruik een penseel om het oppervlak van de pannenkoek bruin te maken met het eigeel.
- Teken kruisjes met een vork of mes.
- Kook de pannenkoek gedurende 10 minuten op 200°C, verlaag vervolgens de temperatuur naar 180°C en laat nog 30 minuten koken.
- Genieten :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share