Ingrediënten voor 6 personen
- 2 bladerdeeggebakjes
- 3 el abrikozenjam Extra
- 100 g amandelpoeder
- 12 g maïzena of roompoeder
- 80 g poedersuiker
- 20 g amandelmelk
- 80 g boter op kamertemperatuur
- 60 g ei
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Meng de poedersuiker, amandelpoeder en maïzena in een kom.
- Voeg de boter toe aan het mengsel, dan beetje bij beetje de eieren en eindig met de amandelmelk. Zet opzij om af te koelen.
- Leg een bladerdeeg met bakpapier op een ovenvaste plaat.
- Besmeer met abrikozenjam tot op 2 cm van de rand.
- Bedek met het frangipane mengsel, beginnend vanuit het midden.
- Schuif de tuinboon in de frangipane.
- Bevochtig de ongevulde rand van het deeg met water.
- Bedek de frangipane met het tweede schijfje bladerdeeg.
- Druk de twee degen samen met je vingers.
- Bestrijk het oppervlak van de cake met de eidooier.
- Gebruik een vork of mes om kruisjes te maken.
- Bak de galette 10 minuten op 200°C, verlaag dan de temperatuur naar 180°C en bak nog 30 minuten.
- Veel plezier :)
Miamm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagic.
Veel plezier!