Croquettes au fromage de chèvre sauce crue aux herbes et mousseline
  • Difficulty simple
  • Prep 15 min
  • Serving 2 pers
  • Time 15 min

Geitenkaaskroketten met rauwe kruidensaus en mousseline

Ingrediënten voor 6 kroketten 

  • 100 g geitenkaasblok
  • 1 pot Materne biologische appel mousseline
  • 2 eieren
  • Farine
  • Een mengsel van paneermeel: klassiek en panko
  • 1/2 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1/2 càc de paprika
  • Bakolie
  • Gemengde kruiden (tijm, bonenkruid)
  • 3 el olijfolie
  • Zout & peper

     


       

      Voorbereiding

      1. Maak 3 kommen klaar: de eerste met een beetje bloem, de tweede met het losgeklopte ei en de laatste met het broodkruimelmengsel met een beetje Provençaalse kruiden en paprikapoeder.
      2. Snijd de geitenkaas in 6 stukken. 
      3. Bestuif ze met bloem, doop ze in het ei en vervolgens in het paneermeelmengsel.
      4. Doop ze nogmaals in het ei en dan in het paneermeel om een mooi paneerlaagje te krijgen.
      5. Verhit de olie in een koekenpan en dompel de gepaneerde kroketten er één voor één in om te voorkomen dat ze aanbranden.
      6. Als ze goudkleurig zijn, zet je ze opzij op absorberend papier.
      7. Bereid tijdens het koken de rauwkostsaus door de vers gehakte kruiden te mengen met de olie, zout en peper.
      8. Schik de compote op de bodem van een soepbord, leg er de kroketten op en besprenkel met de rauwkostsaus.
      9. Veel plezier :) 

        Miamm

        Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

        Veel plezier!