Toast ricotta sucrée, confiture de cerises et amandes grillées
  • Difficulty simple
  • Serving 4 pers

Zoete ricottastoost, kersenjam en geroosterde amandelen

Ingrediënten voor 4 personen 

  • 4 sneetjes zuurdesembrood
  • 200 gr ricotta
  • 4 el SoFruit-kersenjam
  • 40 gr geschaafde amandelen
  • 1 el honing (optioneel, voor extra zoetheid)
  • 1 tl vloeibare vanille (optioneel)
  • Boter of olijfolie om de toast te roosteren

Voorbereiding

  1. Verwarm een pan op middelhoog vuur.

  2. Voeg de geschaafde amandelen toe en rooster ze, onder regelmatig roeren, tot ze licht goudbruin zijn. Reserveren.
  3. Rooster de sneetjes zuurdesembrood in een broodrooster of in een pan met een beetje boter of olijfolie tot ze goudbruin en krokant zijn.
  4. Meng de ricotta met de honing en vanille (indien gebruikt) in een kom tot het romig en licht zoet is.
  5. Bestrijk elk sneetje toast rijkelijk met de zoete ricotta.
  6. Voeg een lepel SoFruit-kersenjam toe bovenop de ricotta. Bestrooi met de geroosterde amandelschilfers om het knapperig te maken.

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.

Genieten !