Christmas
Entrées
Plats
Entrées
Plats
Gourmet Gevulde Appels Met Geitenkaas, Walnoten, Eendenborst & Frambozen Ui Confit En Champagne Marc
De appels worden gevuld met een mengsel van geitenkaas, gemalen walnoten, honing en verse kruiden en eendenborst en vervolgens geroosterd in de oven. Deze romige en knapperige vulling past perfect bij de gekonfijte frambozen-ui en champagne-marc. Een verfijnde en evenwichtige begeleiding.
- Difficulty simple
- Prep 15 min
- Serving 4 pers
- Serving 6 pers
Ingrediënten voor 6 personen
-
6 appels
- 200 gr geitenkaas
- 200 gr gerookte eendeborst
- 1 citroen
- 1 handvol noten
- Boter
- Zout en peper
- Gekonfijte uien met frambozen- en champagnedraf
Voorbereiding
-
Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spoel de appels af met schoon water en snij een kapje van de bovenkant.
- Hol ze uit zonder ze te doorboren, en citroen ze zodat ze niet zwart worden.
- Snij de geitenkaas in kleine stukjes.
- Meng de kaas met de gemalen walnoten en voeg de in kleine reepjes gesneden eendenborst toe.
- Vul elke holte met een beetje mengsel, voeg een beetje gekonfijte frambozen en champagnedraf toe en herhaal de handeling totdat ze gevuld zijn. Breng op smaak met peper.
- Beboter een ovenschaal, plaats de appels afgedekt met de dop en giet een half glas water op de bodem. Bestrijk de appels met gesmolten boter en bak ze 15 tot 25 minuten.
- Geef de appels tijdens het koken 2 tot 3 keer water met het sap, zodat ze bruin worden.
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Meggan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share