Nostalgie
Plats
Plats
Gastronomische salade met Nostalgie-kersenjam
Zin in een romige en knapperige salade?
Hier is iets om zelfs de meest fijnproevers tevreden te stellen: babyspinazie, zoete aardappelen, augurken van rode uien, plakjes kiwi en een paar stukjes van de zoetste blauwe kaas. Alles geperfectioneerd met een vinaigrette van zwarte kersenjam. Nostalgie... puur genieten!

- Difficulty simple
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Ingrediënten voor 4 personen
-
500 g jonge spinazieblaadjes
- 2-3 zoete aardappelen
-
Een paar reepjes rode ui-augurk
-
100 g Fourme d'Ambert
-
3 kiwi's
-
Olijfolie
- Zout peper
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
Voor de Nostalgia zwarte kersenjamvinaigrette
- 2 eetlepels rauwe appelciderazijn
- 2 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1/4 teentje knoflook, gehakt
- 2 eetlepels Nostalgie zwarte kersenjam
- 1 tl mosterd
- Zout en peper naar smaak
Voorbereiding

- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.
- Leg ze in een ovenschaal, breng op smaak met zout, peper en
gerookte paprika. - Voeg de geperste knoflook toe en een flinke scheut olijfolie. Meng naar
Bestrijk de in blokjes gesneden zoete aardappelen en bak ze 30 minuten, roer halverwege het koken. - Doe de jonge spinaziescheuten in een slakom, in blokjes gesneden
geroosterde zoete aardappelen, Fourme d’Ambre in blokjes gesneden. - Schil de kiwi's en snijd ze in plakjes van 2 mm dik.
- Verdeel ze over de salade.
- Voeg een paar reepjes rode uienaugurk toe.
- Maak de vinaigrette door alle ingrediënten vervolgens te mengen
giet het over de salade. - Genieten :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share