Plats
Halloweensalade, pruimencompote vinaigrette
Kom in de magische sfeer van Halloween met onze salade met pruimencompote vinaigrette, waarbij de butternut wordt omgetoverd tot charmante pompoenen.
Dit recept verandert je tafel in een angstaanjagend heerlijk feestmaal!
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
- Time 30 min
Recept voor 4 personen
- 1/2 butternut
- 350 g jonge spinazieblaadjes
- 150 gram feta
- 4 kleine gekookte bieten
- 1 handvol geroosterde zonnebloempitten
- 1 takje rozemarijn
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- Zout/peper/olijfolie
Voor de vinaigrette
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel ciderazijn
- 2 eetlepels Materne pruimencompote
- Zout peper
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de spinazie.
- Snij de bieten in blokjes.
- Schil de butternut en snijd plakjes van 7 mm.
- Snijd met een pompoenvormige koekjesvormer pompoenen uit de butternutplakken. (bewaar de butternutresten voor soep.)
- Schik de pompoenen in een ovenschaal, voeg de geperste knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en besprenkel met een flinke scheut olijfolie.
- Bak 20 minuten in de oven. De punt van het mes moet er gemakkelijk doorheen kunnen dringen.
- Bereid de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen.
- Doe de jonge spinaziescheuten, de in blokjes gesneden bieten, de verkruimelde feta en de geroosterde zonnebloempitten in een slakom.
- Besprenkel de salade met de pruimencompote-vinaigrette en schik de geroosterde pompoenen.
- Genieten :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share