Salade d’Halloween, vinaigrette à la compote de prunes
  • Difficulty simple
  • Prep 30 min
  • Serving 4 pers
  • Time 30 min

Halloweensalade, pruimencompote vinaigrette

Recept voor 4 personen
  • 1/2 butternut
  • 350 g jonge spinazieblaadjes
  • 150 gram feta
  • 4 kleine gekookte bieten
  • 1 handvol geroosterde zonnebloempitten
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • Zout/peper/olijfolie

Voor de vinaigrette

 

Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. 
  2. Was de spinazie.
  3. Snij de bieten in blokjes.
  4. Schil de butternut en snijd plakjes van 7 mm.
  5. Snijd met een pompoenvormige koekjesvormer pompoenen uit de butternutplakken. (bewaar de butternutresten voor soep.)
  6. Schik de pompoenen in een ovenschaal, voeg de geperste knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en besprenkel met een flinke scheut olijfolie.
  7. Bak 20 minuten in de oven. De punt van het mes moet er gemakkelijk doorheen kunnen dringen.
  8. Bereid de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen.
  9. Doe de jonge spinaziescheuten, de in blokjes gesneden bieten, de verkruimelde feta en de geroosterde zonnebloempitten in een slakom.
  10. Besprenkel de salade met de pruimencompote-vinaigrette en schik de geroosterde pompoenen.
  11. Genieten :) 

 

Miammmm

Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.

Genieten !