Recept voor 4 personen
- 1/2 butternut
- 350 g jonge spinazieblaadjes
- 150 gram feta
- 4 kleine gekookte bieten
- 1 handvol geroosterde zonnebloempitten
- 1 takje rozemarijn
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 teentje knoflook
- Zout/peper/olijfolie
Voor de vinaigrette
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel ciderazijn
- 2 eetlepels Materne pruimencompote
- Zout peper
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Was de spinazie.
- Snij de bieten in blokjes.
- Schil de butternut en snijd plakjes van 7 mm.
- Snijd met een pompoenvormige koekjesvormer pompoenen uit de butternutplakken. (bewaar de butternutresten voor soep.)
- Schik de pompoenen in een ovenschaal, voeg de geperste knoflook, paprikapoeder, zout en peper toe en besprenkel met een flinke scheut olijfolie.
- Bak 20 minuten in de oven. De punt van het mes moet er gemakkelijk doorheen kunnen dringen.
- Bereid de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen.
- Doe de jonge spinaziescheuten, de in blokjes gesneden bieten, de verkruimelde feta en de geroosterde zonnebloempitten in een slakom.
- Besprenkel de salade met de pruimencompote-vinaigrette en schik de geroosterde pompoenen.
- Genieten :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !