DIY
Plats
Plats
Hartige geitenkaastaart, kroontje van appelcompote
Een knapperig bladerdeeg met geitenkaas, gerookt spek, rode ui en appelmoes voor een vleugje zoetigheid!
Gewoon heerlijk.
- Difficulty simple
- Prep 30 min
- Serving 4 pers
Ingrediënten voor 1 taart
- 1 bladerdeeg
- 150 gram gerookt spek
- 1 blok geitenkaas
- 1/2 rode ui
- 6 eetl Materne appelmoes met stukjes
- Een paar takjes verse tijm
- 1 eidooier
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Verdeel het deeg over een bakplaat bedekt met bakpapier.
- Maak met een kom een inkeping in het midden van het bladerdeeg.
-
Knip vervolgens 8 sterrenstralen af, stop op 10 cm van de ster
rand. - Bestrijk het deeg met eigeel verdund met een paar druppels water.
- Leg op het ongesneden gedeelte de plakjes geitenkaas.
- Verdeel de gehakte appelmoes erbovenop.
- Bestrooi met spek, schik er dunne plakjes rode ui op en een paar takjes tijm.
- Vouw vervolgens de spaken (driehoeken verkregen) over de vulling om de kroon te vormen.
- Bestrijk de driehoeken met eigeel en bak ze 20 minuten.
- Serveer met een salade van het moment en geniet ervan :)
Miammmm
Recept gemaakt voor Materne door Megan - Fouettmagie.
Genieten !
Liked this? Share